Μενού Ροή
Με το ηλεκτρικό Born η Cupra συμβάλλει στην προσπάθεια για μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εφαρμόζουν προγράμματα μείωσης των ρύπων και άλλων παραγόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή έχει επιταχύνει την υλοποίηση των προγραμμάτων για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Η Cupra, μια υπομάκρα της Seat που λανσαρίστηκε το 2018 ως ανεξάρτητη μάρκα και που έχει τη δική της εταιρική έδρα και εργαστήριο αγωνιστικών οχημάτων στο Martorell (Βαρκελώνη) -καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο- πρόσθεσε στην γκάμα της το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Cupra Born, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ακολουθεί ουδέτερη αντίληψη για το διοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το μοντέλο διαθέτει επίσης bucket καθίσματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Born θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων. Χάρη στη συνεργασία με την Seaqual Initiative, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στη φροντίδα της Μεσογείου και του περιβάλλοντός της.

Το Cupra Born κατασκευάζεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Zwickau της Γερμανίας. Το γκρουπ VW που έχει στο χαρτοφυλάκιο του, τις μάρκες Seat και Cupra, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιο στο Martorell, της Ισπανίας από το 2025 και ο στόχος είναι να παράγει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα πόλης ετησίως στην Ισπανία για διαφορετικές μάρκες του ομίλου.

Το εργοστάσιο στο Zwickau, της Γερμανίας είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το Cupra Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID3, το Volkswagen ID4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.

Tο Cupra Born βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που θεωρείται μια από τις καλύτερες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας