Μενού Ροή
Μόνο ηλεκτρικά Mercedes από το 2030, 8 νέα εργοστάσια, 9 μπαταριών - Όλο το σχέδιο

Τρεις κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων θα λανσάρει από το 2025 η Mercedes-Benz η οποία χτες γνωστοποίησε ότι από το 2030 θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Η πρώτη κατηγορίας θα σχετίζεται με μεσαία και μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα. Η δεύτερη θα επικεντρωθεί στα οχήματα επιδόσεων και η τρίτη για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και φορτηγά. Τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτές τις πλατφόρμες θα είναι μόνο ηλεκτρικά.

Από το 2025 και μετά, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν μια «ηλεκτρική εναλλακτική λύση για κάθε μοντέλο που κάνει η εταιρεία». «Η αλλαγή EV αυξάνει την ταχύτητα - ειδικά στο τμήμα πολυτελείας, όπου ανήκει η Mercedes-Benz», ανέφερε σε δήλωσή της η Ola Källenius, η οποία είναι επικεφαλής τόσο της Daimler όσο και της Mercedes-Benz.

«Το σημείο ανατροπής πλησιάζει και θα είμαστε έτοιμοι καθώς οι αγορές μεταβαίνουν σε ηλεκτρικό μόνο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας», πρόσθεσε. "Αυτό το βήμα σηματοδοτεί μια βαθιά ανακατανομή του κεφαλαίου."

Νέες επενδύσεις

Προκειμένου να υποστηρίξει το πλάνο της η Daimler δήλωσε ότι η Mercedes-Benz θα αυξήσει την έρευνα και την ανάπτυξή της. «Συνολικά, οι επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών μεταξύ 2022 και 2030 θα ανέλθουν σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα με τους παγκόσμιους συνεργάτες, η Mercedes θα προσπαθήσει επίσης να δημιουργήσει οκτώ μεγάλα εργοστάσια για την κατασκευή των οχημάτων της. Αυτό θα συμπληρώσει τα σχέδια για την ανάπτυξη εννέα εγκαταστάσεων που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη συστημάτων μπαταριών.

Η Daimler πρόσθεσε ότι η Mercedes-Benz σκοπεύει να «συνεργαστεί με νέους Ευρωπαίους εταίρους για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική παραγωγή μελλοντικών κυψελών και μονάδων, ένα βήμα που διασφαλίζει ότι η Ευρώπη παραμένει στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας ακόμη και σε μια ηλεκτρική εποχή».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας