Μενού Ροή
Νέο tweet του 'Ελον Μασκ προκαλεί πτώση του Bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, υπονόησε σε διάλογο στο Twitter,την Κυριακή το απόγευμα, ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων πούλησε ή μπορεί να πουλήσει τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια bitcoin, προκαλώντας "βουτιά" στην τιμή του. Ο  Μασκ υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, βοηθώντας τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο.

Χρήστης του Twitter με το ψευδώνυμο @CryptoWhale έγραψε ότι το επόμενο τρίμηνο οι υποστηρικτές του Bitcoin θα εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν ότι η Tesla έχει ξεφορτωθεί τις τοποθετήσεις της σε Bitcoin. «Με τόσο μίσος που εκδηλώνεται εναντίον του Μασκ, δεν θα τον κατηγορούσα αν πουλούσε», ανέφερε, για να πάρει απάντηση από τον Μασκ: «Πράγματι».

Αυτό το μονολεκτικό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό σχόλιο του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου αποτέλεσε το δεύτερο χτύπημα στο Bitcoin από τον Μασκ μέσα σε λίγες ημέρες. Με μια ανάρτηση που προκάλεσε μεγάλη πτώση του κρυπτονομίσματος, ο Μασκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «η Tesla έχει σταματήσει να δέχεται πληρωμές μέσω Bitcoin», εκφράζοντας την ανησυχία του για την «για την αυξημένη χρήση ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη και τις συναλλαγές, και ειδικά του άνθρακα που έχει τις χειρότερες εκπομπές αερίων από όλα τα καύσιμα». Όπως ανέφερε ο Μασκ, «τα κρυπτονομίσματα είναι καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε πως έχουν λαμπρό μέλλον, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με τεράστιο κόστος για το περιβάλλον».

Στην ίδια ανάρτηση, πάντως, ο ιδρυτής της Tesla είχε τονίσει ότι «η Tesla δεν θα πουλήσει κανένα Bitcoin». Αυτή η καθησυχαστική, για όσους επενδύουν σε Bitcoin, διαβεβαίωση φάνηκε να αναιρείται από τις νεότερες αναρτήσεις του Μασκ, καθώς για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ρευστοποιηθεί η μεγάλη θέση που «έχτισε» η Tesla στο κρυπτονόμισμα, μια επένδυση που αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς για όσους υποστηρίζουν ότι το Bitcoin μπορεί να καθιερωθεί ως ένα «σοβαρό» περιουσιακό στοιχείο, όπου δεν θα διστάζουν να τοποθετούν τα διαθέσιμά τους ακόμη και μεγάλες εταιρείες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέες αναρτήσεις του Μασκ προκάλεσαν χθες αναταραχή στη διαπραγμάτευση του κρυπτονομίσματος, που γίνεται σε συνεχή βάση σε πολλές πλατφόρμες, προκαλώντας «βουτιά» κάτω και από τα 45.000 δολ., για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες -αργότερα, η τιμή ενισχύθηκε στα επίπεδα των 45.300 δολ. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η τιμή του Bitcoin κυμαινόταν γύρω από τα 50.000 δολ., ενώ στα μέσα Απριλίου είχε φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ, καθώς είχε ξεπεράσει τα 64.000 δολ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας