Μενού Ροή
Nrg: Το πλάνο για την ηλεκτροκίνηση - Ο στόχος για το 2023

Να αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο φορτιστών με πάνω από 1.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος τους έτους στοχεύει η εταιρία NRG, του ομίλου της Μοτορ Όιλ επιδιώκοντας το διπλασιασμό του δικτύου της έως το τέλος του 2023. “Πεδίο” για το χτίσιμο του δικτύου είναι τόσο τα πρατήρια καυσίμων AVIN και Shell, που συνεργάζονται ή ανήκουν στον μητρικό όμιλο, όσο και τα σούπερ μάρκετ, με συνέργεια με τις αλυσίδες Μασούτη και My Market, αλλά και άλλοι δημόσιοι χώροι που διαθέτουν μεγάλα παρκινγκ (εταιρίες με στόλους οχημάτων, εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων κτλ). Να σημειωθεί ότι οι δυο αλυσίδες της οργανωμένης λιανικής αναμένεται να αναπτύξουν συνολικά 800 φορτιστές, ενώ ήδη έχει εγκαταστήσει 500 φορτιστές σε 250 σημεία της χώρας μέσα. Aπό το πρόγραμμα, δε, του δικτύου incharge 30 είναι εγκατεστημένοι σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων με τους 23 να είναι σε Σ.Ε.Α. Shell & AVIN, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου.

Παράλληλα και σε ξενοδοχεία ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον με την nrg να προχωρά σε εγκατάσταση φορτιστών στην Costa Navarino και την Grecotel αλλά και να εξετάζει συνεργασίες και με άλλους ομίλους και μονάδες, που θέλουν να “βάλουν” τη σφραγίδα της πράσινης μετάβασης στην “μπράντα” τους.

Με βάση, δε, όσα ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε συζήτηση με τα ΜΜΕ στο περίπτερό της στην 86η ΔΕΘ, υπάρχει ενδιαφέρον και για ιδιωτικά κτήρια.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το κόστος, η NRG έχει τιμολόγιο της τάξης των 0,50 ευρώ/KWh πλέον ΦΠΑ για τους απλούς φορτιστές και στα 0,60 ευρώ/KWh πλέον ΦΠΑ για τους ταχυφορτιστές. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να διανύσει 70-80 χλμ με κόστος 6-7 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι 60 ταχυφορτιστές που έχει εγκαταστήσει μέχρι στιγμής η NRG να καλύψουν το 80% της φόρτισης μιας μπαταρίας αυτοκινήτου σε λιγότερο από μισή ώρα.

Επίσης η εταιρία προσφέρει ειδικό πρόγραμμα incharge home με καλή ταρίφα χρέωσης και ειδικό πρόγραμμα χρέωσης του φορτιστή ο οποίος μάλιστα επιδοτείται.

Υπενθυμίζεται ότι η nrg στα μέσα Ιουλίου ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά του 60% της εταιρείας Automotive Solutions, που αποτελεί σημαντικό παίκτη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με δραστηριότητα από το 2002. Η Automotive Solutions διαθέτει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και λύσεων. Με την εξαγορά αυτή, η nrg, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, εδραιώνει τη θέση της ως πρωτοπόρος εταιρεία ενέργειας στο χώρο του e-mobility και της βιώσιμης μικροκινητικότητας.

“Η nrg θα έχει πλέον στη διάθεσή της επιπλέον τεχνογνωσία και πόρους, που, συνδυαστικά με το πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης και ταχυφορτιστών incharge, παίζει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό νέων καινοτομικών λύσεων στον τομέα του e-mobility και της μικροκινητικότητας. Οι κινήσεις αυτές ενισχύουν τις δραστηριότητες της nrg, που έχουν ως στόχο ένα μέλλον με λιγότερους ρύπους και πόλεις περισσότερο βιώσιμες” ανέφερε η ανακοίνωση για την εξαγορά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας