Μενού Ροή
Ποιες περιοχές εξετάζει η Next e.GO για την επένδυση μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τρεις με τέσσερις περιοχές της χώρας, που βρίσκονται σε λιμάνι εξετάζονται στην «εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας» που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η Next e.GO Mobile, στο πλαίσιο της επένδυσης που σχεδιάζει στη χώρα μας για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, διερευνούν μεταξύ άλλων την Πάτρα, το Βόλο αλλά και την Θεσσαλονίκη, για την επένδυση.

Η Next e.GO Mobile ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Gunther Schuh και απασχολεί σχεδόν 500 εργαζόμενους. Ήδη κατασκευάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα e.GO Life στη βιομηχανική περιοχή του Άαχεν. Επιπλέον προωθεί δύο εκδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το e.GO Life Sport και το μοντέλο e.GO Life Cross. Η μικρή γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θεωρεί πως μπορεί να τα βάλει με τους ισχυρούς του κλάδου μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου παραγωγής.

Η επένδυση που προωθεί στη χώρα μας, όπως έχει ανακοινωθεί, μπορεί να απασχολήσει άμεσα 1.000 εργαζόμενους και έμμεσα άλλους 5.500 ενώ θα υποστηρίζεται από ένα Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί και θα συνδέει την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα με την παραγωγή.

Η παραγωγική δυναμική του εργοστασίου θα ανέρχεται σε 30.000 έως 45.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η επένδυση προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ θα αδειοδοτηθεί με τη διαδικασία fast track. Περιλαμβάνει την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων, την εξωτερική θερμοδιαμόρφωση, την τελική συναρμολόγηση των οχημάτων και τον ποιοτικό έλεγχο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),  για να παρουσιάσει το e.GO Life, να ξεκινήσει το road show της στην Ελλάδα και να λανσάρει μια πανελλαδική πρωτοβουλία συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας με την ονομασία GlobalGreenGreece.

Επιπλέον, η e.GO έχει ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πρώτου στο είδος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπειρίας Χρήστη (UEC) και την ερευνητική ανάπτυξη για εφαρμογές θερμού κλίματος (HCA). Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει τη δημιουργία του δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης.

Στο προγραμματισμένο road show, ύστερα από την ΔΕΘ, η e.GO θα προωθήσει την ολιστική αποστολή της για τη βιωσιμότητα και τη μοναδική πλατφόρμα αστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν test drives και να παραγγείλουν άμεσα το όχημα.

Με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτροκίνησης και της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η e.GO Mobile μαζί με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσαν τον σχηματισμό της πρωτοβουλίας συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας, GlobalGreenGreece. Το GlobalGreenGreece προορίζεται να αποτελέσει μια πλατφόρμα για ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεσμεύονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω βιώσιμων δράσεων υψηλού αντικτύπου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας