Μενού Ροή
Rent a car: Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης - Οι στοχεύσεις - Το ΤΑΑ και ο "πονοκέφαλος" των τιμών αυτοκινήτων

Η βασική πρόκληση για τον κλάδο της των ενοικιάσεων αυτοκινήτων είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος, όπου μετέχουν όλες οι εταιρείες Rent a Car της χώρας, και βέβαια οι μεγάλες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα καταγράφουν και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Όπως αναφέρθηκε υπάρχει ένα πλαίσιο ενισχύσεων για την μετάβαση των εταιρειών στο e - mobility μέσα από το σχετικό πρόγραμμα, που υποστηρίζει την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης, αλλά του ανάλογου για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης μέσα από το πρόγραμμα “πράσινη μετάβαση” για τις ΜμΕ προβλέπεται και ένα ισχυρό πακέτο στήριξης, που όμως για πολλές εταιρείες λόγω του κανονισμού De Minimis (όρια για ποσά κοινοτικών επιδοτήσεων) και της υπαγωγής τους σε πολλές κοινοτικές δράσεις, δεν οδηγεί σε άνοιγμα της κάνουλας των επιδοτήσεων.

Να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης 8.000 δημόσια προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) σε όλη την Ελλάδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 80 εκατ. ευρώ, προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Με την πρωτοβουλία αυτή το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιδιώκει τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας τόσο τις πόλεις όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση θα παρέχει οικονομικά κίνητρα για την προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης Η/Ο, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια παραγόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε κοινόχρηστους χώρους των πόλεων, σε βασικές μεταφορικές υποδομές.

Δικαιούχοι της δράσης είναι Εμπορικές Εταιρείες και Ατομικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί , Συμπράξεις, Κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, Δημόσιες και Δημοτικές επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί, ότι εταιρείες Rent a Car, έχουν στοχεύσει στην προώθηση των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης με διασφάλιση πόρων και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πιο συγκεκριμένα, έχουν υποβάλλει προγράμματα χρηματοδότησης για την επίτευξη οικονομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, με την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών οχημάτων με πολύ χαμηλές έως μηδενικές εκπομπές αέριων ρύπων σε αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου συμβατικής τεχνολογίας.

Οι άλλες προκλήσεις

Παράλληλα με τα πλάνα για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο “πληθωρισμός” εισαγωγών μεταχειρισμένων οχημάτων που ήρθαν για να καλύψουν ελλείψεις συνιστούν επιπλέον προκλήσεις.

Στη Γ.Σ. πάντως ακούστηκαν και παράπονα για κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές αυτοκινήτων, κάτι που αποτελεί διεθνές ζήτημα. Πάντως ο πρόεδρος των εμπόρων αυτοκινήτων που παρέστη στη Γ.Σ. τόνισε την καλή συνεργασία των δύο πλευρών και τη διάθεση να βρεθούν λύσεις μέσα από τη συνεργασία όλων.

Ωστόσο οι προοπτικές του κλάδου είναι εντυπωσιακές λόγω τόσο του leasing αλλά και των short term ενοικιάσεων αλλά και των νέων μορφών χρήσης οχημάτων που αναπτύσσονται, όπως το car sharing .

Στα ενδιαφέροντα, επίσης, της Γ.Σ, η τιμή που αποδόθηκε στον αποχωρούντα μετά από 17 χρόνια πρόεδρο Δημήτρη Μαγγιώρο, αλλά και η παρουσία του Ευτύχη Βασιλάκη Αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμος, αλλά και επικεφαλής της Autohellas. Δεν έλειψαν και οι αναφορές μνήμης στον πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας