Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην Β. Μακεδονία ξεκινάει το εργοστάσιο της Next.e.GO Mobile – Στην Ελλάδα ακόμα αναζητείται η περιοχή..

Την στιγμή που ακόμα παραμένει θολή η απόφαση της εταιρίας για την περιοχή που θα φιλοξενήσει το εργοστασιό της παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, τέθηκε το Σάββατο στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Τετόβο στη Βόρεια Μακεδονία, ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του εργοστασίου της γερμανικής εταιρείας Next.e.GO Mobile SE, το οποίο θα παράγει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μάρκας e.GO.

Στη τελετή για την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου μίλησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος ανέφερε ότι η επένδυση, στην αρχική της φάση θα ανέλθει στα 130 εκατ.ευρώ και θα ανοίξει 890 θέσεις εργασίας.

«Η επένδυση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα, αλλά και για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο και ευρύτερα. Με αυτή τη σημαντική επένδυση, η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, με ένα σταθερό οικονομικό και πολιτικό κλίμα στο οποίο διεθνείς εταιρείες όπως η Next.e.GO Mobile SE έχουν έναν έμπιστο εταίρο» σημείωσε ο Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Επισήμανε δε ότι για πρώτη φορά θα παραχθεί ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη Βόρεια Μακεδονία και δη ηλεκτρικό.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης προς την γερμανική εταιρεία Next.e.GO Mobile SE, προκειμένου η δεύτερη να προχωρήσει σε παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην βιομηχανική ζώνη του Τετόβου.

Η Next.e.GO Mobile SE είναι γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας με έδρα το Άαχεν.

Η Next.e.GO Mobile SE παρέχει ηλεκτρικά οχήματα πόλης με έμφαση στο μεγάλο κύκλο ζωής και σε ελκυστικές για τους καταναλωτές, τιμές.

Στην Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται ότι έχει καταλήξει οριστικά στη λειτουργία μονάδας παραγωγής στην Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsauto δύο απέμειναν πλέον οι υποψήφιες περιοχές χωροθέτησης του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για δύο πόλεις που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ξεκαθαριστεί ποια θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο αυτοκινήτων της. Η μία πόλη διαθέτει λιμάνι και εξυπηρετεί σημαντικές ανάγκες, ενώ η δεύτερη μπορεί να μην διαθέτει υποδομές (π.χ. λιμάνι, σταθμός τρένων κ.λπ.) αλλά βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που δίνει κίνητρα για επενδύσεις.

Η τελική απόφαση θα παρθεί εντός του καλοκαιριού, καθώς πρόθεση των Γερμανών είναι να ξεκινήσουν το χτίσιμο του εργοστασίου το φθινόπωρο.

Το αρχικό πλάνο, όπως υπενθυμίζει το ρεπορτάζ του Newsauto, ήταν το εργοστάσιο να κατασκευαστεί στον Βόλο ή στην Πάτρα. Η πρώτη περίπτωση απορρίφθηκε γιατί δε μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου, η θαλάσσια υποδομή της πόλης, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, το τελικό budget θα ανέβαινε αρκετά ψηλά.

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις, η τιμή του e.Go Life, όπως θα ονομάζεται ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα τη μάρκας, θα κυμαίνεται στην Ελλάδα κοντά στα 20.000 ευρώ (με την επιδότηση). Το σίγουρο είναι πως το project της Next.e.GO συνεχίζει κανονικά αλλά καθυστερεί, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Next.e.GO είναι μία γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, που προορίζονται κυρίως για αστικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η επένδυση που θα γίνει θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο θα απασχολεί σχεδόν 1.000 εργαζομένους ενώ έμμεσα θα ξεπερνούν τους 5.000. Η ετήσια παραγωγή οχημάτων υπολογίζεται μεταξύ 30.000 – 45.000 μονάδων, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για παραγωγή οχημάτων στην Ελλάδα, που αυτήν την στιγμή παράγει ελάχιστα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Επιστολή για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης έστειλε στους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας έστειλε...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αποφάσεις της Γερμανίας για τη διαχείριση της κρίσης ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο ενός διπλωματικού μαραθωνίου που είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες....

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

Τη συνέχιση της τάσης μείωσης ζήτησης για ηλεκτρισμό και το Σεπτέμβριο -που ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι- «φωτογραφίζουν» τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Και τούτο...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των χημικών βιομηχανιών Ελλάδος, ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους κλάδους κρούουν οι...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE