Μενού Ροή
Στο εργοστάσιο Steyr η παραγωγή των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης του γκρουπ BMW

Από το 2025 και μετά, η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης (e-drives) των μοντέλων BMW θα δημιουργείται στο εργοστάσιο Steyr που βρίσκεται στην ομώνυμη αυστριακή πόλη. Το γκρουπ θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε αυτό τον τομέα από τώρα μέχρι το 2030.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει εξελίξει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες BMW και MINI για περισσότερα από 40 χρόνια. Ένα στα δύο οχήματα του γκρουπ σε όλο τον κόσμο σήμερα έχει ήδη μία «καρδιά» κατασκευασμένη στο Steyr. Σύντομα στο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται πάνω από 600.000 ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης το χρόνο, διατηρώντας παράλληλα υψηλή παραγωγική ικανότητα για κινητήρες diesel και βενζίνης, ενώ μέχρι το 2030, περίπου οι μισοί από τους 4.400 εργαζομένους θα απασχολούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στο μέλλον, το Steyr θα κατασκευάζει όλα τα βασικά εξαρτήματα για το καινοτόμο, συνδυασμένο και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, όπως τον ρότορα και τον στάτη, το κιβώτιο, τον μετατροπέα και το κέλυφος. Τα εξαρτήματα αυτά θα εγκαθίστανται στη συνέχεια σε δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας