Μενού Ροή
Στον Δήμο Περιστερίου σχεδιάστηκαν 90 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στον Δήμο Περιστερίου, το οποίο αναμένεται να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης στην πόλη.

Για την αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση της στρατηγικής για την τελική χωροθέτηση των σταθμών, η δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στους φορείς της πόλης, που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με το συγκεκριμένο σχέδιο. Ως αποτέλεσμα της ευρείας διαβούλευσης, προέκυψε ένα σύνολο 90 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στα οποία θα τοποθετηθούν 146 φορτιστές για ΙΧ. Ακόμη, χωροθετήθηκαν 8 θέσεις στους σταθμούς των ταξί για τις ανάγκες των επαγγελματιών, 11 θέσεις για οχήματα ΑμεΑ και 1 θέση για τα τουριστικά λεωφορεία.

Η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του δήμου Περιστερίου χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» και σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Λύκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Περιστερίου εκπόνησε ένα σύγχρονο, βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο είναι αποδεκτό από όλους τους δημότες και πραγματοποιήθηκε με διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας