Μενού Ροή
小米总部
Συνεργασία Xiaomi-BAIC για συμπαραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Xiaomi Corp. βρίσκεται σε συνομιλίες με την Beijing Automotive Group Co. (BAIC), ώστε να συνεργαστούν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς η εταιρεία τεχνολογίας αγωνίζεται να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να κατασκευάσει δικά της αυτοκίνητα έως το 2024.

Οι δύο γίγαντες διερευνούν διαφορετικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς μεριδίου από την Xiaomi στο Νο. 2 εργοστάσιο της Hyundai στο Πεκίνο, το οποίο είναι πλήρως αδειοδοτημένο να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα, σύμφωνα με πκληροφορίες του Bloomberg.

Η Xiaomi προσβλέπει σε δέσμευση για συμπαραγωγή, καθώς αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην απόκτηση άδειας για την κατασκευή αυτοκινήτων μόνη της, σύμφωνα με τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη μάρκα της Beijing Automotive, BAIC BluePark New Energy Technology Co. και στο σήμα να συμπεριλαμβάνεται το logo της Xiaomi.

Ως προς το παλιό εργοστάσιο της Hyundai στο Πεκίνο, χρειάζεται ουσιαστικές αναβαθμίσεις για την κατασκευή EV, το BluePark έχει παραγωγική ικανότητα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή οχημάτων Xiaomi-BAIC, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι μετοχές του ομίλου BAIC Motor, έκαναν άλμα έως και 30,5%, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο που έχει καταγραφεί. Η Xiaomi στο Χονγκ Κονγκ είχε απώλειες έως και 0,7% και βρέθηκε έως και 3,3% υψηλότερα, ενώ οι μετοχές της BAIC BluePark στη Σαγκάη εκτινάχθηκαν κατά το ημερήσιο όριο του 10%.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας