Μενού Ροή
Tesla: Συζητήσεις για επένδυση μαμούθ 4,5 δισ. εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ισπανία

Η Tesla βρίσκεται σε συνομιλίες με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία για την κατασκευή ενός εργοστασίου αυτοκινήτων, όπως ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Cinco Dias, επικαλούμενη άγνωστες πηγές κοντά στις συζητήσεις.

Η συνολική επένδυση της εταιρείας στο εργοστάσιο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,83 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια είπε στο Reuters ότι είχε συναντήσεις και συνομιλίες με μια εταιρεία σχετικά με μια «μεγάλη επένδυση σε αυτοκίνητα», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος το απόρρητο των διαπραγματεύσεων.

Η Tesla δεν προέβη σε κάποιο σχόλιo, ενώ η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δήλωσε πέρυσι ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών 40 GWh στο Sagunto, κοντά στη Βαλένθια, με την παραγωγή να ξεκινά έως το 2026.

Η Βαλένθια φιλοξενεί επίσης μια μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων της Ford, η οποία σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει ηλεκτρικά οχήματα εκεί.

Η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί τα κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη της πανδημίας COVID για να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στην κατασκευή τόσο μπαταριών όσο και ηλεκτρικών οχημάτων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας