Μενού Ροή
Volkswagen: Στόχος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από 18.000 ευρώ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, πραγματοποίησε μια εκδήλωση «Ask Me Anything» (AMA) στο Reddit όπου και υπαινίχθηκε την παρουσίαση ηλεκτρικών pick up και sedan. Εκεί για πρώτη φορά, φάνηκε ένας σχεδιασμός αναφορικά με τις προθέσεις των ιθυνόντων της εταιρείας για το μέλλον και τον εμπλουτισμό της γκάμας των ηλεκτρικών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και του Diess, ήταν η πιθανότητα αναβίωσης ενός ηλεκτρικού Beetle. Ο Diess είπε ότι «το πιο συναισθηματικά φορτισμένο όχημα στην ιστορία της Volkswagen είναι οπωσδήποτε το micro bus», επομένως έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την εστίαση στην παρουσίαση του ID.Buzz που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Η αλήθεια είναι πως για την κατηγορία, η VW έχει δείξει κάποια πρωτότυπα κατά καιρούς, όπως ήταν το Atlas Tanoak που έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2018 και ακολούθησε το Tarok στην ίδια διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Για τα ηλεκτρικά μοντέλα, ο Diess επισήμανε πως η εταιρεία δουλεύει πάνω σε «βασικές» προτάσεις που θα κοστολογούνται κάτω από τα 18 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, ο Diess επισήμανε πως ο Όμιλος Volkswagen έχει σε εξέλιξη και ένα ακόμα project που αφορά σε premium ηλεκτρικά sedan, παραπέμποντας ευθέως σε προτάσεις αντίστοιχες εκείνων της Audi. Πέραν της συζήτησης που αφορούσε τα ηλεκτρικά, αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι και η διαβεβαίωση δια στόματος Diess (πιο επίσημο, δεν γίνεται) πως οι diesel κινητήρες «σίγουρα δεν θα επιστρέψουν» στις ΗΠΑ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας