Μενού Ροή
Βρετανία: Με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα νέα κτίρια

Όλα τα υπό ανέγερση κτίρια θα πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το νέο έτος στη Βρετανία. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, το νομοσχέδιο θα επιτρέψει να εγκαθίστανται ως και 145.000 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο μέχρι το 2030, όταν θα πάψει να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανακοινώνοντας τους νέους νόμους στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αλλάξει «ριζικά» τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και άλλους τρόπους μεταφοράς: «Η κινητήριος δύναμη της αλλαγής δεν θα είναι η κυβέρνηση, δεν θα είναι καν οι επιχειρήσεις. Θα είναι οι καταναλωτές. Θα είναι οι νέοι του σήμερα, που μπορούν να δουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και θα απαιτήσουν περισσότερα από εμάς», είπε ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι νέοι νόμοι «θα κάνουν τη φόρτιση τόσο εύκολη όσο ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου βενζίνης ή ντίζελ σήμερα. Επίσης, πιο απλοί τρόποι πληρωμής για τη φόρτιση οχημάτων μέσω ανέπαφων πληρωμών θα εισαχθούν επίσης σε όλα τα νέα σημεία γρήγορης και ταχείας χρέωσης.

Ο κανονισμός θα αφορά όχι μόνο τις νέες οικιστικές μονάδες, αλλά και κτίρια εμπορικής χρήσης, όπως γραφεία και σούπερ μάρκετ. Θα εφαρμόζεται επίσης σε κτίρια που ανακαινίζονται και διαθέτουν τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας