Μενού Ροή
Υψηλή απόδοση προσφέρει η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Η υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζει υψηλή ποσότητα ενέργειας ακόμη και όταν ο θερμικός κινητήρας έχει σχετικά περιορισμένη χωρητικότητα.

Ένα ακόμη δείγμα της εξέλιξης της υβριδικής τεχνολογίας είναι η νέα Alfa Romeo Plug-in Hybrid Q4 Tonale.

Η κορυφαία έκδοση της Tonale συνδυάζει υψηλή απόδοση και έντονα σπορ στοιχεία. Η ιταλική μάρκα ανακοίνωσε ότι αυτή η έκδοση του νέου μοντέλου προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία για περισσότερα από 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ. Οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μόλις 26γρμ./χλμ., στοιχείο που εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο της Αθήνας και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Χάρη στο αποκλειστικό Plug-in Hybrid Q4 σύστημα κίνησης, η Tonale έχει συνολική απόδοση 280 ίππων. Το υβριδικό σύστημα απαρτίζεται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1.3 απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90kW (122 ιππων) και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς. Εφοδιάζεται και με σύστημα τετρακίνησης Q4.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2'', ενώ η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία litium-ion χωρητικότητας 15,5kWh παρέχει την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Ο τιμοκατάλογος της Tonale Plug-in Hybrid Q4, ξεκινά από τα 58.100 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας