Μενού Ροή
Ανοδική κίνηση στο ΧΑ με ισχυρή ΔΕΗ

Η πολύ καλή πορεία του τίτλου της ΔΕΗ και των τραπεζικών μετοχών οδηγεί υψηλότερα των 910 μονάδων τον Γενικό Δείκτη, με την εικόνα της αγοράς να είναι καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τα οποία κινούνται σταθεροποιητικά, εν αναμονή της Fed και ο Stoxx 600 υποχωρεί μόλις 0,01%.

Στις 11:47 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,74% στις 911,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,89 εκατ. ευρώ χάρη και σε τέσσερα πακέτα των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ. Απόλυτη επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 61 έναντι 17 πτωτικών. Κέρδη 0,92% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο +0,32% κινείται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης.

Αλλαγή τάσης για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία χθες παρά τις εντυπωσιακές ειδήσεις της ΑΜΚ, με κάλυψη των 1,35 δισ. ευρώ από την πρώτη ώρα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών δεν ήταν και τόσο «κινητική». Σήμερα, όμως, ο τίτλος της επιχείρησης «παίρνει κεφάλι» στο Χρηματιστήριο, με κέρδη 2,32% και φθάνοντας στις 9,420 μονάδες, δηλαδή αρκετά υψηλότερα από το υψηλό επίπεδο του εύρους προσφοράς στην ΑΜΚ που είναι τα 9 ευρώ.  Το βέβαιο είναι ότι η έκδοση της ΔΕΗ οδεύει για υπερκάλυψη ρεκόρ, καθώς χθες οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 3,2 δισ. ευρώ! Σε περίπου 200 με 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι προσφορές και στο ελληνικό βιβλίο που σημαίνει ότι οι συνολικές προσφορές θα προσεγγίσουν τα 3,5 δισ. ευρώ έναντι του 1,35 δισ. ευρώ που ζητά η εταιρεία. Οι πιο αισιόδοξοι της εταιρείας ελπίζουν ακόμα και για 4 δισ.

Ανοδική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη με κέρδη 1,47%, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση ξεχωρίζει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 1,75%, ενώ τον ακολουθούν Eurobank και Alpha Bank με άνοδο 1,53% και 1,54% αντίστοιχα, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο 0,48%, ενώ σημαντικά κέρδη 2,35% εμφανίζει ο τίτλος της Attica Bank, εν αναμονή και της σημερινής συνεδρίασης της διοίκησής της  για να αποφασίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, όροι που μάλλον θα καθορίσουν αν θα έχουμε ή όχι ιδιωτική συμμετοχή στην αύξηση.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας