Μενού Ροή
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άρση αναστολής για Ελλάκτωρ και Motor Oil

Έπειτα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» & «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ήρθησαν οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητηθεί η αναστολή».

Η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil είχαν ανασταλεί την Παρασκευή σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005.

To deal ανάμεσα στις δύο εταιρείες ανακοινώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας μαζί με την επιβεβαίωση της κατάθεσης προαιρετικής δημόσιας προσφοράς από τη Reggeborgh για τις μετοχές της Ελλάκτωρ που δεν κατέχει, συνθέτουν το πρώτο από τα πολλά επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Όπως έχει γράψει το newmoney, με επίκεντρο το «πράσινο» ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Ελλάκτωρ, η Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη εξασφάλισε μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία που περιλαμβάνει την απόκτηση του 30% της εισηγμένης έναντι 182 εκατ ευρώ και παράλληλα τον πρώτο λόγο στη εταιρεία που θα συσταθεί και θα έχει ως περιουσιακό στοιχείο το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ, συνολικής ισχύος 493 MW καθώς επίσης και σειρά έργων υπό κατασκευή συνολικής ισχύος άνω των 1,6 GW.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας