Μενού Ροή
Χρηματιστήριο: Στα όρια των 860 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με ενεργειακή ώθηση

Στη ζώνη των 860 μονάδων ανεβάινει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, βρίσκοντας νέα στηρίγματα στον ενεργειακό κλάδο για να επιβεβαιώσει την πλήρη αναίρεση της πτωτικής πορείας του Σεπτεμβρίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,71% στις 861,09 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί οι αγοραστικές δυνάμεις να παραμένουν επιλεκτικές, όμως η απουσία των πωλητών έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την κυριαρχία των πρώτων στις συναλλαγές. Η ελληνική αγορά εισέρχεται σταδιακά προς το τελευταίο δίμηνο του έτους από πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις ξένες αγορές, καθώς όχι μόνο δεν καταγράφει τα διψήφια ποσοστά πτώσης των άλλων, αλλά υπολείπεται λιγότερο από 5% για να κλείσει το 2022 θετικά. Μια επίδοση που φαίνεται τιτάνια εάν αναλογιστεί κανείς τα όσα συνέβησαν μέσα στο έτος, και το κυριότερο πόσες ανησυχίες υπάρχουν για το επόμενο.

Σε επίπεδο τίτλων , Aegean, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, Alpha Bank, Quest και ΟΤΕ ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Motor Oil, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Jumbo, Λάμδα, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 2,75%, με τις ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας