Μενού Ροή
Citi: Σύσταση «αγορά» με τιμή-στόχο τα €21,5 δίνει στη Mytilineos

Λίγο πριν η Mytilineos ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2021 (27 Ιανουαρίου), η Citi κάνει λόγο για ένα τρίμηνο-ρεκόρ της ελληνικής εταιρείας και ως εκ τούτου ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 4ου τριμήνου και συνολικά του έτους σε €109 εκατ. και €355 εκατ. αντίστοιχα.

Ο αμερικανικός οίκος δίνει σύσταση «αγοράς» για τον τίτλο ενώ η τιμή-στόχος των €21,5/μετοχή διατηρείται. Το ανοδικό περιθώριο με βάση την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό (15,6 ευρώ) διαμορφώνεται κοντά στο 40%.

Βασικοί πυλώνες για την υψηλή κερδοφορία είναι τόσο ο τομέας Αλουμινίου όσο και ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Ο τελευταίος, απέναντι στις προβλέψεις πολλών αναλυτών, αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική του 2020, παρά το ράλι στις τιμές φυσικού αερίου, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα της Mytilineos.

Εξίσου σημαντικό, για τη Citi, είναι και το γεγονός πως σε μία χρονιά με ιστορικά υψηλών επενδύσεων, ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας περιορίζεται στα €841 εκατ., διατηρώντας έτσι ένα αρκετά χαμηλό δείκτη μόχλευσης της τάξης του 2,4x. Ο δείκτης μόχλευσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί κάτω από το 2,0x το 2022, κυρίως λόγω της εκτίναξης του EBITDA σε επίπεδα κοντά στα €500 εκατ., με οδηγό τη δυναμική του 4ου τριμήνου όσο και την «Πράσινη Ανάπτυξη».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας