Μενού Ροή
ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και MYTILINEOS στα top picks της Pantelakis για το 2022

Η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες, όπως σημειώνει η Pantelakis Securities, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό story οικονομικής ανάπτυξης, η στήριξη της ΕΚΤ στη χρηματοδότηση της αγοράς είναι σημαντική, ενώ η κυβέρνηση ακολουθεί μία σταθερή και φιλική προς την αγορά πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή εν μέσω της αναταραχής στις αγορές ενέργειας, επιδιώκει αυξημένη έκθεση σε μετοχές που θα ηγηθούν της πράσινης μετάβασης (ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή).

Για τη ΔΕΗ η τιμή στόχος είναι τα 14,5 ευρώ με περιθώριο ανόδου 62% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 6,2 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 13,7 φορές.

Για τη Μυτιληναίος, η τιμή στόχος είναι στα 22 ευρώ με περιθώριο ανόδου 41% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 6,9 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 7,4 φορές.

Για την Τέρνα Ενεργειακή, η τιμή στόχος είναι τα 16,5 ευρώ με περιθώριο ανόδου 24% και δείκτη αξίας επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη στις 9,7 φορές και δείκτης τιμής προς κέρδη στις 15,9 φορές.

Ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος προετοιμάζεται για τη «μεγάλη σύσφιξη» της νομισματικής πολιτικής, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα διαφορετικό στάδιο του οικονομικού κύκλου, επισημαίνει η Pantelakis στην ετήσια έκθεση για τις εγχώριες μετοχές. Δεν πρόκειται απλώς για μια κυκλική ανάκαμψη από την πανδημία, με το ΑΕΠ του γ’ τριμήνου να βρίσκεται ήδη πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας