Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank Equities: Στα 25,6 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη Mytilineos

Στα 25,6 ευρώ από 24,80 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη Mytilineos η Eurobank Equities με τη σύσταση να παραμένει «αγορά». Ταυτόχρονα εντάσσει τη μετοχή μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της, καθώς θεωρεί ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη δυναμική αύξηση των οικονομικών της μεγεθών.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση η μετοχή έχει υποχωρήσει 25% από το πρόσφατο υψηλό και από την αρχή του έτους σημειώνει πτώση 3%, με την τιμή της μετοχής να μην συγχρονίζεται με τα θεμελιώδη μεγέθη.

Παρά το ασταθές εξωτερικό περιβάλλον, η Mytilineos ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου (EBITDA +89% ετήσια βάση), προκαλώντας νέο γύρο θετικών αναθεωρήσεων ενώ και η χρηματιστηριακή αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA της περιόδου 2022-2024 κατά 9%-17%.

Καθώς η Mytilineos στρέφει την εστίασή της προς τη συμβολή στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αναμένεται ότι τα «πράσινα EBITDA» θα αυξηθούν από 174 εκατ. το 2022 σε περίπου 600 εκατ. έως το 2025, κυρίως λόγω του διευρυμένου παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και της πιο «οικολογικής» παραγωγής αλουμινίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα «πράσινα EBITDA» θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% στο μείγμα του ομίλου το 2025, σε σύγκριση με μόλις 16% το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σε ό,τι αφορά τη μεταλλουργία, υποστηρίζεται ότι η πρόσφατη πτώση των διεθνών τιμών δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς η Mytilineos έχει αντισταθμίσει τις τιμές πώλησης αλουμινίου για την περίοδο 2022-2023 σε αρκετά υγιή επίπεδα.
Προβλέπεται ότι τα EBITDA του τομέα Μεταλλουργίας θα φθάσουν στα 292 εκατ. 2022 (+83% σε ετήσια βάση) και θα σταθεροποιηθούν κοντά στα 270 εκατ. στο διάστημα 2023 – 2024.

Παρά τις κανονιστικές τροποποιήσεις το 2022, ο τομέας P&G (ενέργεια και φυσικό αερίο) είναι καλά τοποθετημένος για να πλοηγηθεί στο δύσκολο σκηνικό και φαίνεται ότι θα προσφέρει αύξηση 46% ετησίως στα EBITDA. Η δραστηριότητα εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει επίσης αναδειχθεί σε ουσιαστικό παράγοντα κερδοφορίας, δεδομένης της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου, με τα EBITDA του 2022 από την προμήθεια φυσικού αερίου να φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ.

O τομέας RSD ειδικεύεται σε έργα που σχετίζονται με τις ΑΠΕ, όπως εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και έργα αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, με τη Mytilineos να βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την επιταχυνόμενη παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Αναμένεται ότι ο τομέας RSD (6,2GW ανεκτέλεστο έναντι μόλις 3GW το 2021) θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία, με τα EBITDA να φθάνουν κοντά στα 150 εκατ. το 2023 από μόλις 22 εκατ. το 2021.

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI) αποτελεί πλέον η MYTILINEOS, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιστιτούτο. Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχολιάζοντας την αγορά ενέργειας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mytilineos κ Ευάγγελος Μυτιληναίος , επεσήμανε τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένα νέο ανοδικό...

SMART CITIES

Tην πρώτη «Έξυπνη Πόλη» της Ελλάδας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στον εμβληματικό από άποψη αρχιτεκτονικής οικισμό των Άσπρων Σπιτιών στην Παραλία Διστόμου η  MYTILINEOS....

ΑΠΕ

Τον έντονο προβληματισμό τους για την φορολογική πολιτική του ΥΠΕΝ εξέφρασαν στελέχη του κλάδου προμήθειας χθες από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ΙΕΝΕ....

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE