Μενού Ροή
Euroxx: "Καλύτερη επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή για όσους επενδύουν σε ΑΠΕ" - Αύξηση τιμής στόχου
Σε αναβάθμιση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στα 16,50 ευρώ από 15,80 ευρώ πριν προχωρά η χρηματιστηριακή Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» και χαρακτηρίζοντας την εταιρεία ως την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της ελληνικής χρηματιστηριακή σημείο - κλειδί είναι η επικείμενη αλλαγή της αγοράς ενέργειας, με την Ελλάδα να έχει θέσει ως στόχο την πλήρη απεξάρτηση από τον λιγνίτη έως το 2030, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω όλους τους ομίλους οι οποίες δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και περισσότερο όλων την Τέρνα Ενεργειακή. 

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στο Τέξας εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί το ισχυρό momentum αύξηση της κερδοφορίας της χάρη στην πολύ καλή πορεία στην ελληνική αγορά, όπως άλλωστε έχει τονίσει και η διοίκησή της. Σύμφωνα με τη Euroxx στο διάστημα 2020 - 2024 η Τέρνα Ενεργειακή θα εμφανίσει πωλήσεις, προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 5,8%, 7,9% και 15,6% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επιβράβευσης των μετόχων, με αυξημένες επιστροφές κεφαλαίων προς αυτούς.

Η αναβάθμιση της τιμής - στόχου οφείλεται στην εκτίμηση ότι η πορεία στην ελληνική αγορά θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα θετική και θα κατορθώσει να «απορροφήσει» τα όποια προβλήματα δημιουργεί η δραστηριοποιήση της εταιρείας στο Τέξας. Επιπρόσθετα η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 5% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκών εταιρειών.

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για τα μεγέθη της Τέρνα Ενεργειακή

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας