Μενού Ροή
Γιατί οι αναλυτές συστήνουν αγορά μετοχών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Με τις τιμές του πετρελαίου να κυμαίνονται κοντά σε υψηλά επίπεδα τριών ετών, οι αναλυτές συστήνουν πλέον ανοιχτά την αγορά μετοχών παραδοσιακών εταιρειών ενέργειας. Παρά το γεγονός ότι δυο μετοχές εταιρειών του κλάδου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η SPDR Fund (XLE) και η Invesco Solar ETF (TAN) ανέβηκαν σχεδόν 6% και 4% την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχα, οι αναλυτές επιμένουν ότι η μεγάλη προοπτική κερδών βρίσκεται στις παραδοσιακές εταιρείες του κλάδου. "Δεν νομίζω ότι είναι πολύ αργά για να αγοράσω κανένα από αυτά τα χαρτιά (πετρελαίου και φυσικού αερίου), αλλά αν πρόκειται να το αγοράσω από πιο μακροπρόθεσμη προοπτική, θα προτιμήσω αυτές των ανανεώσιμων και κυρίως αυτή της XLE έναντι του TAN », δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής τεχνικής έρευνας της εταιρείας.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι συνολικά οι μετοχές των παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων, μπορούν να καταγράψουν την καλύτερη απόδοση από το 2005, με άνοδο έως και 45%, επισημαίνοντας ως καλύτερα χαρτιά την κορυφαία εταιρεία πετρελαίου Exxon Mobil και φυσικού αερίου Range Resources.

Οι προβλέψεις γίνονται λίγες μέρες πριν την νέα σύνοδο του ΟΠΕΚ με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα συγκρατήσει τις ανοδικές τάσεις, περιοριζοντας τις τιμές του στα 65-70 δολάρια το βαρέλι, πολύ μακριά από τις εκτιμήσεις των 100 δολαρίων. Οι τιμές του αργού πετρελαίου του Δυτικού Τέξας των ΗΠΑ ήταν λίγο κάτω από τα 74 $ το βαρέλι νωρίς τη Δευτέρα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας