Μενού Ροή
Ισχυρή ανάκαμψη στο χρηματιστήριο με οδηγό την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής

Όλες οι εβδομαδιαίες απώλειες του Γενικού Δείκτη καλύφθηκαν με τη δυναμική αντίδραση (+2,43%) στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 867,03 μονάδες με άνοδο 2,43%, ενώ κινήθηκε μεταξύ του χαμηλού των 851,93 και του υψηλού των 873,55 μονάδων. Σε επίπεδο εβδομάδας παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, καθώς τα κέρδη του ήταν μόλις 0,03%. Αυξημένη η αξία των συναλλαγών στα 120,69 εκατ. ευρώ, ενώ επικράτησαν οι ανοδικές μετοχές που έφθασαν στις 86, έναντι 37 που εμφάνισαν απώλειες.

Η Τέρνα Ενεργειακή ήταν η μετοχή με την υψηλότερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση 8,49% κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας και στα 17,38 ευρώ, στον απόηχο της χτεσινής αναβάθμισης της τιμής στόχου από την Εθνική Χρηματιστηριακή στα 25 ευρώ ανά μετοχή, από 15,5 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Η ισχυρή ανοδική αντίδραση της αγοράς σημειώθηκε μετά και τη θετική αναθεώρηση των δεικτών MSCI με ένταξη τόσο της Εθνικής Τράπεζας όσο και της Mytilineos, αλλά και παραμονή της Jumbo, όσο και από τη βελτίωση του κλίματος σε διεθνές επίπεδο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς ενώ η Εθνική Τράπεζα ήταν ο αρχικός ηγέτης της ανόδου, τελικώς παραχώρησε τη θέση της σε Eurobank και Τρ. Πειραιώς. Πιο συγκεκριμένα η ΕΤΕ έφθασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά άνω του 7%, αλλά έκλεισε με κέρδη +1,97%, καθώς υπήρξαν και επενδυτές που θέλησαν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους. Στο +3,76% η Eurobank, με την Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 3,42%, ενώ κέρδη 1,87% εμφάνισε η Alpha Bank. Άνοδος 2,70% για τον τραπεζικό δείκτη στις 561,21 μονάδες, αλλά σε επίπεδο εβδομάδας είχε πτώση 3,7%.

Σχόλιο Χατζηδάκη

Όπως τονίζει στο εβδομαδιαίο σχόλιό του ο κ. Μ. Χατζηδάκης της Beta Χρηματιστηριακή, «τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε από τις 850 μονάδες το οποίο διατήρησε τις ιδιότητες του ως επίπεδο στήριξης της Αγοράς. Η μάχη δεν έχει κερδηθεί ακόμα ωστόσο μια πρώτη αντίδραση επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητα του επιπέδου. Το τεχνικό ζητούμενο για να γυρίσει η τάση σε ανοδική είναι οι 887 μονάδες από τις οποίες διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών. Προς το παρόν κανένας τεχνικός δείκτης δεν έχει δώσει σήμα αγορών, τα ωριαία διαγράμματα έχουν αποφορτιστεί από τις έντονες υποτιμήσεις ενώ οι ταλαντωτές σε επίπεδο ημέρας βρίσκονται σε ουδετερότητα. 

Το θετικό σενάριο για την αγορά θα ήταν μια αργή πλάγια συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα καθώς η προσφορά δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης. Αντίθετα η διάσπαση των 850 μονάδων θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη στην περιοχή των χαμηλών του περασμένου Μαρτίου δοκιμάζοντας τιμές πέριξ των 800 μονάδων. Η ετυμηγορία για την πορεία της τάσης την επόμενη εβδομάδα είναι οριακά υπέρ των αγοραστών υπό την αίρεση της διατήρησης του επιπέδου των 850 μονάδων».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας