Μενού Ροή
Φωτό: Zbynek Burival-Unsplash
Και ξαφνικά.. συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Εμιράτων - Αποκλιμακώνονται οι τιμές του πετρελαίου

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την αποκάλυψη του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό για την αύξηση της παραγωγής. Η συμφωνία μεταξύ των δύο παραγωγών του Κόλπου σημαίνει ότι μέλη των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), της Ρωσίας και άλλων παραγωγών, θα είναι σε θέση να επεκτείνουν την συμφωνία για να περιορίσουν την παραγωγή μέχρι το τέλος του 2022, ανέφεραν οι πηγές.

Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 57 σεντς, ή 0,75%, στα 75,92 $ το βαρέλι έως τις 1120 GMT μετά από πτώση πάνω από 1 $ νωρίτερα. Το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 58 σεντς ή 0,77% στα 74,67 δολ. Το βαρέλι.

Η διαφωνία μεταξύ του ηγετικού ηγέτη του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία και των ΗΑΕ οδήγησε σε κατάρρευση των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την ενίσχυση της παραγωγής καθώς η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία κοραναϊών.

Σύμφωνα με τον συμβιβασμό με τη Σαουδική Αραβία, η βασική παραγωγή των ΗΑΕ θα αυξηθεί στα 3,65 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τη λήξη του ισχύοντος συμφώνου τον Απρίλιο του 2022, ανέφερε η πηγή. Οι τιμές του πετρελαίου ήταν νωρίτερα υπό πίεση αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν κατά 3% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, η πρώτη τέτοια συρρίκνωση από το 2013, καθώς οι ελλείψεις ποσοστώσεων εισαγωγής, η συντήρηση των διυλιστηρίων και οι αυξανόμενες παγκόσμιες τιμές μείωσαν τις αγορές. Οι εισαγωγές μειώθηκαν καθώς οι αυξανόμενες τιμές του αργού πετρελαίου έχουν διαβρώσει τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων", ανέφερε ο Όμιλος Eurasia σε σημείωμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας