Μενού Ροή
Κατάρρευση στο χρηματιστήριο από την ..«αναπτυξιακή» αύξηση της Alpha – Άντεξαν οι ενεργειακές μετοχές

Συνεδρίαση ακραίων διακυμάνσεων, με μεγάλη διόρθωση αρχικά, προσπάθεια αντίδρασης στη συνέχεια και εκ νέου "βύθιση" στο χρηματιστήριο της Αθήνας το οποίο έκλεισε με απώλειες 2,35% στις 867 μονάδες. Αφορμή η επιβεβαίωση από πλευράς Alpha Bank της πληροφορίας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για την άντληση 800 εκ. ευρώ. Ως συνέπεια η μετοχή της κλείδωσε αρχικά στο limit down για να κλείσει στις 0,9026 (-27,21%) με σημαντικό ανεκτέλεστο πωλήσεων και θεαματική εκτίναξη των Συμβολαίων, στην αγορά Παραγώγων.

Πωλήσεις, πιέσεις για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλην όμως και σε αυτή την κρίση (όπως προηγούμενα με την Πειραιώς) διαφοροποιούνται εισηγμένες όπως κατά κύριο λόγο οι μετοχές ενέργειας, όπου οι ισχυροί μέτοχοι βάζουν ..πλάτη.

Σε τίτλους των ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ ενεργοποιήθηκαν αγορές από επίπεδα τιμών, όχι χαμηλότερα του 2%.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ σήμερα 21/5 αργά το βράδυ ο αμερικανικός οίκος Moody’s θα ανακοινώσει την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο με πιθανή αναβάθμιση των προοπτικών της Ελλάδος σε θετικές.

Οι ενεργειακές μετοχές έκλεισαν:

Η ΔΕΗ βρίσκεται στα 8,87 ευρώ, με άνοδο +1,66% και αποτίμηση 2,10 δισ. ευρώ

Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στα 2,63 ευρώ, με πτώση -0,75% και κεφαλαιοποίηση 610 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται στα 6,13 ευρώ, με πτώση -0,97% και κεφαλαιοποίηση 1,87 δισ. ευρώ.

Η Motor Oil διαπραγματεύεται στα 13,67 ευρώ, με άνοδο 1,26% και κεφαλαιοποίηση 1,5 δισεκ. ευρώ.

Ο Μυτιληναίος βρίσκεται στα 14,64 ευρώ, με πτώση -1,55% και κεφαλαιοποίηση 2,09 δισεκ. ευρώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας