Μενού Ροή
Οι ενεργειακές μετοχές σπρώχνουν το χρηματιστήριο πάνω από τις 900 μονάδες - Ποιες πρωταγωνιστούν
Με το επίπεδο των 910 μονάδων φλερτάρει ο Γενικός Δείκτης, με ράλι άνω του 4% για τον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ στο +2,6% κινείται η ΔΕΗ.

Διευρύνει τα κέρδη της η ελληνική αγορά με ενέργεια και κατασκευές να αναλαμβάνουν τη σκυτάλη προκειμένου να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη μία ανάσα από το επίπεδο των 910 μονάδων, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών, καθώς ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται μόλις 0,02%.

Στις 13.50 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,82%% στις 904 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε σχετικά καλά επίπεδα, καθώς φθάνει στα 29 εκατ. ευρώ, χάρη και σε ένα ένα πακέτο του ΟΤΕ άνω των 2,1 εκατ. ευρώ.

Απόλυτη επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 73, έναντι 27 που εμφανίζουν πτώση και 12 που διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 1,19% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,53%.

Ράλι για τον τίτλο της Viohalco στο +5,8%, ενώ ανάλογες διαθέσεις εμφανίζονται και στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία ενισχύεται 4,04%.

Συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τη μετοχή της ΔΕΗ η οποία ενισχύεται 2,67% στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για νέο κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους έως 300 εκατ. ευρώ με ρήτρα μείωσης ρύπων.

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% σημειώνουν οι μετοχές των Jumbo, ΕΛΠΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στον αντίποδα πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Ελλάκτωρ στο -0,79%, καθώς συνεχίζεται αμείωτη η κόντρα μεταξύ των μετόχων της, ενώ 0,52% χαμηλότερα κινείται η Coca-Cola HBC και 0,18% ο τίτλος του ΟΤΕ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου που ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να κατακτήσει το επίπεδο των 910 μονάδων, βοηθούμενος και από ορισμένες θετικές ειδήσεις που υπάρχουν από το μέτωπο του τουρισμού.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΤτΕ αναφορικά με την πορεία των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιούνιο έδειξαν ότι ο τουρισμός ξεκίνησε με τις καλύτερες διαθέσεις τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και τα έσοδά του ενδέχεται να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η ελπίδα τότε η στήριξη για την οικονομία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας