Μενού Ροή
Pantelakis: Τιμή στόχος στα 14,50 ευρώ για τη ΔΕΗ

Την ευκαιρία της πράσινης μετάβασης σπεύδει να αξιοποιήσει η ΔΕΗ όπως επισημαίνει η Pantelakis Securities, τονίζοντας πως βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και να επιτύχει αποδόσεις υψηλότερες από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Pantelakis επαναλαμβάνει τη σύσταση overweight με τιμή στόχο στα 14,5 ευρώ. Όπως σημειώνει, η αγορά παραβλέπει τη σαφή πορεία προς υψηλότερα/λιγότερο ευμετάβλητα μελλοντικά κέρδη ή φαίνεται να προεξοφλεί την αρνητική αξία για το τμήμα προσφοράς.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ενεργειακή κρίση θολώνει βραχυπρόθεσμα το σενάριο της αξίας αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα και η ΔΕΗ διαθέτει πλέον ισχυρούς παράγοντες μείωσης των κινδύνων.

Με στόχο να αξιοποιήσει πλήρως την ευκαιρία της πράσινης μετάβασης, η ΔΕΗ στοχεύει τώρα στην ένταξη ΑΠΕ 3,8/6,1 GW έως το 2024/2026 (από 1,3 GW έως το 2023 πριν), που με τη σειρά του οδηγεί σε 1,4 δισ. ευρώ/1,7 δισ. EBITDA το FY24/26 (αρκετά πάνω από τα 1,3 δισ. ευρώ το 2023 προηγουμένως).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας