Μενού Ροή
Ποιοι άντεξαν και ποιοι… κρέμασαν από τις ενεργειακές μετοχές στο διήμερο ξεπούλημα

Σημαντικές είναι οι πιέσεις που δέχτηκαν το διήμερο της μεγάλης πτώσης του ελληνικού χρηματιστηρίου οι ενεργειακές μετοχές. Οι εν λόγω μετοχές καταγράφουν απώλειες έως και 7,22%, όμως υπάρχουν και κάποιες που έδειξαν ισχυρές άμυνες, έχοντας πτώση μόλις 0,41%.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διήμερο άλλαξε εντελώς η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, απόρροια της διεθνούς «στροφής» των επενδυτών και των ρευστοποιήσεων σε όλες τις αγορές Ευρώπης και Αμερικής. Ο Γενικός Δείκτης συνολικά στις συνεδριάσεις Παρασκευής και Δευτέρας απώλεσε το 4,47% της αξίας του, ενώ ο τραπεζικός δείκτης είχε πτώση 5,40%.

Η Cenergy Holdings και το ΑΔΜΗΕ

Την καλύτερη και πιο ανθεκτική συμπεριφορά έχει μια μετοχή του Mid Cap, η Cenergy Holdings, που υποχωρεί μόλις 0,41% το διήμερο, δείχνοντας τρομερή ανθεκτικότητα, καθώς ήταν μεταξύ των μόλις δώδεκα μετοχών που χθες, σε μια ημέρα ισχυρών ρευστοποιήσεων, που έκλεισε ανοδικά (+0,69%). Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2021 η μετοχή του ενεργειακού βραχίονα του ομίλου Viohalco είχε την καλύτερη συμπεριφορά σε όλο τον ενεργειακό κλάδο και από τις καλύτερες σε όλο το Χ.Α. καθώς ενισχύθηκε σε ποσοστό 79,2%.

Σχετικά ανθεκτική εικόνα το τελευταίο διήμερο είχε και η μετοχή του ΑΔΜΗΕ που υποχώρησε μόλις 2,31%. Βεβαίως, είναι μια μετοχή που δεν είχε ακολουθήσει την πρότερη κούρσα των μετοχών, ενώ και το 2021 ήταν από τους λίγους τίτλους του Large Cap που είχαν υποχωρήσει χάνοντας 8,7%.

Ανθεκτικός ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ανθεκτική εικόνα παρουσιάζουν οι δύο μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη μητρική να υποχωρεί το διήμερο 3,04%, ενώ η «πράσινη» θυγατρική Τέρνα Ενεργειακή χάνει 3,92%. Θυμίζουμε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είχε απόδοση +20,7% το 2021, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή είχε υστερήσει υποχωρώντας οριακά 0,29%.

Απώλειες 3,93% είχε η Ελλάκτωρ το διήμερο, ενώ η ΔΕΝ υποχώρησε κατά 4,15%. Η Viohalco υποχώρησε 4,42%, η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων έχασε 5,07%, η Motor Oil είχε απώλειες 5,35% και η Μυτιληναίος -5,79%.

Τέλος, τις ισχυρότερες πιέσεις τον ενεργειακό κλάδο αυτό το δύσκολο διήμερο είχε η ElvalHalcor που υποχώρησε κατά 6,90% σ’ ό,τι αφορά τον FTSE 25. Στον Mid Cap, στην κορυφή των πιέσεων ήταν οι μετοχές των AVAX και Intrakat που έχασαν 7,22% και 7,93% αντίστοιχα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας