Μενού Ροή
Σε υψηλά 7ετίας η ΔΕΗ με φόντο τον MSCI και τις μεγάλες εισροές

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με συνοπτικές διαδικασίες η μετοχή της ΔΕΗ όχι μόνο απομακρύνθηκε από το πρόσφατο χαμηλό των 7,98 ευρώ που βρέθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά την ανακοίνωση της ΑΜΚ, αλλά χθες έκλεισε σε νέα υψηλά 7ετίας!

Μάλιστα, από εκείνη τη συνεδρίαση έως χθες η ΔΕΗ καταγράφει ράλι +36,46%, αποκαθιστώντας στο πλήρες την τάξη.

Χθες η μετοχή έκλεισε με νέο ράλι +8,18% στα 10,65 ευρώ που είναι νέα υψηλά 7ετίας, καθώς σ’ αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από το Σεπτέμβριο του 2014.

Παράλληλα, συνεχίζεται το σημαντικό κρεσέντο εισροών στη μετοχή, μετά τα 24 εκατ. ευρώ που διακίνησε την Παρασκευή. Xθες έκανε τζίρο 24,44 εκατ. ευρώ με 2,35 εκατ. τεμάχια όγκο, δεσπόζοντας σε όλη την αγορά από πλευράς όγκων αλλά και συναλλαγών.

Η απόλυτη πρωταγωνίστρια

Για ακόμη μια φορά η μετοχή της ΔΕΗ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια έχοντας συμπεριφορά leader, με τον κορυφαίο τζίρο στην αγορά αλλά και τα περισσότερα κέρδη από κάθε άλλη μετοχή του FTSE 25 και του Mid Cap.

Η μετοχή είναι πλέον μέσα στα τέσσερα κορυφαία blue chips της αγοράς καθώς όταν μπουν στις 16/11 και οι νέες μετοχές η κεφαλαιοποίηση θα ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ και θα πλασαριστεί στην 4η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. Πίσω από τις Coca Cola HBC, OTE και ΟΠΑΠ.

Μόλις μπουν οι νέες μετοχές της ΔΕΗ και αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση, θα αλλάξει και η βαρύτητα της μετοχής στους δείκτες του Χ.Α., τόσο στο Γενικό Δείκτη όσο και στον FTSE 25.

Οδεύει προς τον MSCI

Με αποτίμηση περί τα 4 δισ. ευρώ ένα free float άνω του 60%, η μετοχή οδεύει για το δείκτη MSCI Standard Greece, εξού και οι μεγάλες εισροές των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Η ένταξη στον εν λόγω δείκτη θα αναβαθμίσει συνολικά την ελληνική αγορά καθώς θα έχει μια ακόμη μετοχή σ’ αυτόν. Παράλληλα θα φέρει σημαντικές εισροές που σύμφωνα με αναλυτές θα κυμανθούν από 150 έως 200 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη

Οι ανακοινώσεις για την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη. Για τη ΔΕΗ ωστόσο η γνωστοποίηση θα γίνει σε έκτακτη ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα, μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών.

Όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, «σε πρώτη φάση η απελευθέρωση κεφαλαίων από την ΑΜΚ της ΔΕΗ και η είσοδος των νέων τίτλων θα κάνει την διαφορά στην ρευστότητα και στην αύξηση τζίρου στην αγορά".

Ο ίδιος προσθέτει ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τέλος του μήνα κλείνουν βιβλία οι ξένοι θεσμικοί που σίγουρα κυνηγάνε τις καλύτερες αποδόσεις ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν και οι αλλαγές στον MSCI».

Θυμίζουμε πως η Επιχείρηση έκανε επίδειξη δύναμης καθώς η ΑΜΚ καλύφθηκε μέσα σε μια ώρα, ενώ η αρχική στόχευση για 750 εκατ. ευρώ αναπροσαρμόστηκε στα 1,35 δισ. ευρώ, πετυχαίνοντας υπερκάλυψη περίπου 3,5 φορές καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας