Μενού Ροή
Société Générale: Προσθήκη στους δείκτες MSCI για Εθνική Τράπεζα, Mytilineos και ΕΛΠΕ

Την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos στους βασικούς δείκτες της MSCI βλέπει η Société Générale, σε σχετικό report με ημερομηνία 22 Απριλίου, καθώς και την πιθανή προσθήκη των ΕΛΠΕ, καθώς και πιθανή διαγραφή της Jumbo, στην προσεχή αναδιάρθρωση της 12ης Μαΐου.

Κατά τη γαλλική τράπεζα οι λόγοι μεγέθους/κεφαλαιοποίησης καθώς και βάρους των ελληνικών μετοχών στους δείκτες (size-segment) θα οδηγήσουν σε αυτές τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τον MSCI Greece και την παρουσία της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Emerging Markets.

Συγκεκριμένα για την Jumbo αναφέρει ως λόγο διαγραφής την κεφαλαιοποίηση (size), για την ΕΤΕ αναφέρει ως λόγο της προσθήκης την αύξηση του βάρους των ελληνικών μετοχών αλλά και την κεφαλαιοποίηση, ενώ για την Mytilineos και τα ΕΛΠΕ την αύξηση του βάρους.

Η αγορά αναμένει ευρέως την προσθήκη της ΕΤΕ, ενώ θεωρεί πιθανή και την εισαγωγή της Mytilineos, δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίησή της μετά και το ράλι του προηγουμένου διαστήματος ξεπέρασε τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ έλαβε σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης από την Fitch. Ο οίκος επιβεβαίωσε πριν μερικές ημέρες την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒ, με σταθερές προοπτικές, η οποία, όπως τόνισε, αντανακλά τις προβλέψεις για ισχυρή αύξηση των EBITDA το 2022-2023 σε συνδυασμό με τις δυνατότητες μείωσης του δανεισμού και την ισχυρή ρευστότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας, οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 88 εκατ. δολάρια, οι πιθανές εισροές για την ΕΤΕ στα 119 εκατ. δολάρια, για τη Μυτιληναίος 96 εκατ. δολάρια, τα ΕΛ.ΠΕ 24 εκατ. δολάρια.

Σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει έξι τίτλους: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank Holdings και Jumbo. Η αύξηση του αριθμού των ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI θα αποτελέσει σίγουρα μία σημαντική εξέλιξη για το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενισχύοντάς την ήδη "αναζωογονημένη" συναλλακτική δραστηριότητα αλλά και προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές.

Επισημαίνεται ότι η MSCI θα ανακοινώσει τις όποιες αλλαγές της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών την Πέμπτη 12 Μαΐου και οι όποιες αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 31 Μαΐου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας