Μενού Ροή
 Στον MSCI η Τέρνα Ενεργειακή, έρχονται εισροές – Τρεις ενεργειακές μετοχές πλέον στο δείκτη

Στο δείκτη MSCI Standard Greece εισέρχεται πλέον η Τέρνα Ενεργειακή, όπως γνωστοποίησε χθες το βράδυ ο οίκος Morgan Stanley Capital International, κατά την καθιερωμένη εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, δεν υπήρξε διαγραφή μετοχής, οπότε τα μέλη που θα απαρτίζουν το δείκτη από το Χ.Α. γίνονται εννέα.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη τόσο για τον όμιλο Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, όσο και για το ελληνικό χρηματιστήριο, που πλέον ανεβαίνει επίπεδο στους διεθνείς δείκτες MSCI, καθώς θα διαθέτει εννέα μέλη στον εν λόγω δείκτη, που αποτελεί ισχυρή επενδυτική πυξίδα για ισχυρά χαρτοφυλάκια μεγάλου εκτοπίσματος σε όλο τον κόσμο.

Πλέον ο δείκτης MSCI Standard Greece θα περιλαμβάνει τρεις ενεργειακές μετοχές, καθώς στις ΔΕΗ και Μυτιληναίος, προστίθεται η Τέρνα Ενεργειακή, επιβεβαιώνοντας το momentum του συγκεκριμένου κλάδου, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με πολλαπλά deals, εκδόσεις ομολόγων και αυξήσεις κεφαλαίου.

Η είσοδος της Τέρνα Ενεργειακή στο δείκτη MSCI Standard Greece θα γίνει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, οπότε στην τελευταία συνεδρίαση του Νοέμβρη, την Τετάρτη 30/11, θα λάβει χώρα το ισχυρό rebalancing με σημαντικές τοποθετήσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων. Βεβαίως, κινήσεις αναδιάρθρωσης και χτισίματος θέσεων λογικά θα έχουμε από σήμερα.

Πλέον τον MSCI Standard Greece απαρτίζουν οι ΟΤΕ (με στάθμιση 19,8%), ΟΠΑΠ (15,7%), Eurobank (14,7%), Alpha Bank (11,9%), Εθνική Τράπεζα (11%), Μυτιληναίος (9,2%), Jumbo (12,24%), ΔΕΗ (7,22%) και Tερνα Ενεργειακή.

Χθες η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε χθες στα 18,64 ευρώ με άνοδο 0,70% και όγκο 176 χιλ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε στα 2,15 δισ. ευρώ που τη φέρνει στην 9η θέση της κατάταξης στον FTSE 25. Το μήνα Οκτώβριο ο τίτλος ενισχύθηκε σε ποσοστό 14,1%, ανεβάζοντας την απόδοση από την αρχή του χρόνου στο +37,26%, που τον φέρνει στην κορυφή του FTSE 25 αλλά και του Mid Cap.

H τακτική του οίκου MSCI

Σημειώνεται πως ο οίκος Morgan Stanley Capital International επέλεξε μία από τις τελευταίες δέκα εργάσιμες ημέρες του Οκτωβρίου για την εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του. Επιλέγει μια συγκεκριμένη ημέρα, όπου και κατατάσσει τις εταιρείες με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση σε φθίνουσα σειρά, ενώ δίπλα τοποθετεί τη σταθμισμένη κεφαλαιοποίησή τους (προερχόμενη από την ελεύθερη διασπορά).

Στη συνέχεια, εφαρμόζοντας διάφορα ποιοτικά και ποσοτικά (κεφαλαιοποίηση, εμπορευσιμότητα κτλ.) κριτήρια, ανακοινώνει ποιες εταιρείες προσθέτει στους δείκτες του και ποιες διαγράφει. Θυμίζουμε πως η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή δεν είχε πτωτική συνεδρίαση στις δέκα τελευταίες εργάσιμες του Οκτωβρίου, κλείνοντας στις οκτώ ανοδικά και στις δύο αμετάβλητη. Παράλληλα, μέσα σε αυτό το 10ήμερο, επανήλθε πάνω από τα 18 ευρώ μετά από δύο και πλέον μήνες.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας