Μενού Ροή
Συνεχίζει η πτώση του Bitcoin

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν  το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη, σύμφωνα με τα οποία μεταξύ των αξιωματούχων της συζητήθηκε όχι μόνο η επίσπευση της μείωσης των επιτοκίων, αλλά και η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed, ύψους 8,9 τρισ. δολαρίων.

Συνεχίζει την πτώση των τελευταίων εβδομάδων το Bitcoin την Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από τις 42.000 δολάρια, σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει από τον Σεπτέμβριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έφτασε να χάνει έως και 4,9%, στις 41.008 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 40% από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που έφτασε στις 10 Νοεμβρίου. Aυτή την ώρα βρίσκεται στις $41.526 σύμφωνα με το Coindesk, καταγράφοντας απώλειες 3,3%.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, χάνει 7,7% και προσγειώνεται στο πιο χαμηλό σημείο από από τις 30 Σεπτεμβρίου, στις 3.162 δολάρια.

«Η πρόθεση της Fed να μειώσει τον ισολογισμό το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι η κύρια αιτία αυτού του sell off», ανέφεραν αναλυτές του Fundstrat. «Δυστυχώς, καμία άμεση υποστήριξη δεν φαίνεται πιθανή».

Το Bitcoin κατέγραψε κέρδη περίπου 60% πέρυσι, ξεπερνώντας τις άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, εν μέσω αφηγήματος για ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση, προστασία από τον πληθωρισμό και διαφοροποίηση επενδύσεων. Αντιμετώπισε ωστόσο δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω ασταθούς περιόδου για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας