Μενού Ροή
Αλεξανδρούπολη: Συναντήσεις στον Έβρο του πρέσβη της Γαλλίας - Στο επίκεντρο το λιμάνι

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη δυναμική του λιμένα Αλεξανδρούπολης παρουσίασε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Patrick Maisonnave, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Έβρου συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Sadrine Mouchet και διπλωματική αντιπροσωπεία της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α., Κώστας Χατζημιχαήλ αναφέρει «Με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας, Patrick Maisonnave, την Γαλλίδα Γενική Πρόξενο Sadrine Mouchet και διπλωματική αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, συναντηθήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις μας παρουσιάζοντας επί δίωρο τον λιμένα Αλεξανδρούπολης και συζητώντας εντός του ιστορικού πλαισίου της ισχυρής φιλίας και αμυντικής, εμπορικής, και πολιτιστικής συνεργασίας των χωρών μας».

Της επίσκεψης στο λιμένα ακολούθησε συνάντηση του κ. Maisonnave με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς κατά την οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο κ. Πέτροβιτς παρέθεσε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου και την αναπτυξιακή προοπτική του, όπως διαφαίνεται από τα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο στον ενεργειακό χάρτη (LNG,TAP), αλλά και την αναβάθμιση των υποδομών με πρωταγωνιστή το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης». Επίσης αναφέρθηκε στη βελτίωση των οδικών αξόνων, στην επικείμενη ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και μέσω του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας καλώντας τον κ. Maisonnave «να συνδράμει στην προσέλκυση γαλλικών φορέων και επιχειρήσεων για επενδύσεις στον ακριτικό Νομό.

«Οι ορίζοντες που ανοίγονται για τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της ενέργειας, της αξιοποίησης του λιμανιού…Είναι γεγονός ότι η περιοχή μας μέσω των δρόμων της ενέργειας και των συνδυασμένων μεταφορών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα συζητήσαμε με τον κ. Πρέσβη πως μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε την αναπτυξιακή προοπτικής της περιοχής μέσα από εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας