Μενού Ροή
Χανιά: Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ στο νομοσχέδιο για το νερό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην “ιδιωτικοποίηση του νερού” θα πραγματοποιήσει το πρωί της Δευτέρας 20 /3/23 και ώρα 8.30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΧ, στις Μουρνιές, το Σωματείο εργαζομένων της Επιχείρησης.

Παράλληλα το Σωματείο γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, και καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν το παρόν στην διαμαρτυρία. Σωματεία, σύλλογοι και φορείς των Χανίων, με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» τονίζουν στα καλέσματά τους και δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Χανίων, τα Σωματεία: Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού Ακρωτηρίου.

Τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν. Χανίων, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι

«Οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων έγιναν εμφανείς με τις πρόσφατες ολέθριες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και καθώς και της ενέργειας με τις αυξήσεις του κόστους που επέφερε σε όλα τα επίπεδα.

Το νομοσχέδιο αυτό το οποίο επιχειρήθηκε να περάσει τις μέρες του ανείπωτου πένθους που σκόρπισε το δυστύχημα, εισάγεται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, παρά τις επίσημες αντιρρήσεις όλων των θεσμικών φορέων και παρόχων ύδατος.

Ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω ΡΑΑΕΥ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν. Χανίων

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας