Μενού Ροή
Δεν φαίνεται... φως στο Ρήνο, χαμηλά παραμένει η στάθμη

Η στάθμη του νερού σε βασικό σημείο του ποταμού Ρήνου προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά χαμηλή για το υπόλοιπο της εβδομάδας, σηματοδοτώντας μειωμένες αποστολές ζωτικών αγαθών κατά μήκος της πιο σημαντικής πλωτής οδού της Ευρώπης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στο Kaub, ένα ρηχό σημείο του ποταμού δυτικά της Φρανκφούρτης, η στάθμη βρίσκεται επί του παρόντος στα 31 εκατοστά (12,2 ίντσες) και αναμένεται να παραμείνει σε εύρος 31-34 εκατοστών μέχρι το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία. Όταν η στάθμη του νερού πέσει στα 40 εκατοστά ή παρακάτω, καθίσταται αντιοικονομικό για πολλές φορτηγίδες που μεταφέρουν εμπορεύματα να διασχίσουν το σημείo.

Οικονομική Γραμμή Ζωής

Ο Ρήνος συνδέει τη γερμανική και την ελβετική βιομηχανία με το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Το ποτάμι χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εκατομμυρίων τόνων καυσίμων και άλλων αγαθών για τη βιομηχανία. Τα χαμηλά επίπεδα νερού περιορίζουν την ποσότητα του φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν οι φορτηγίδες που διασχίζουν την πλωτή οδό.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του Ρήνου έχουν λάβει μέτρα για να προετοιμαστούν για χαμηλά επίπεδα νερού, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης άνθρακα και του σιδηροδρόμου. Ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας