Μενού Ροή
Δήμος Κιλελέρ: 10 εκατ. ευρώ για 358 χλμ. Αγροτικής Οδοποιίας

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου που αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Κιλελέρ.

Η υφιστάμενη αγροτική οδοποιία, τμήματα της οποίας θα βελτιωθούν, χαλικοστρωθούν ή και ασφαλτοστρωθούν εκτείνονται στις κτηματικές περιφέρειες όλων των οικισμών του Δήμου Κιλελέρ. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων Ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία του συνόλου της Δημοτικής Ομάδας, ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Ο Δήμος Κιλελέρ, ο μεγαλύτερος σε καλλιεργήσιμη έκταση αγροτικός Δήμος,  διεκδίκησε  με στέρεα επιχειρήματα και κατάφερε να επιτύχει το στόχο του που δεν ήταν άλλος από την αναμόρφωση του αγροτικού οδικού δικτύου στο σύνολο του. Πρόκειται για  έργο πανελλήνιας εμβέλειας που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της ασφαλούς και γρήγορης μετάβασης των αγροτών στα κτήματά τους αλλά και της διασύνδεσης των τοπικών κοινοτήτων. Κυρίως όμως πραγματοποιείται ένα έργο προοπτικής και ανάπτυξης. Με τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων θα δοθούν κίνητρα στους αγρότες να επενδύσουν σε δυναμικές καλλιέργειες  οι οποίες μπορούν να  διαμορφώσουν  για αυτούς νέες προσοδοφόρες προοπτικές.

Το έργο της αγροτικής οδοποιίας, όπως προανέφερα, ήταν στις προτεραιότητες μας. Ο συνδυασμός μας «Νέο Κιλελέρ» το ενέταξε στο πρόγραμμα του, η δημοτική αρχή , με την αμέριστη συνδρομή του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, πέτυχε την έγκριση του και το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισε ομόφωνα.

Μετά την οριστική επίλυση του υδρευτικού και του αρδευτικού προβλήματος σε όλες τις κοινότητες του Δήμου ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση του έργου της αγροτικής οδοποιίας που αφορά στη χαλικόστρωση 300 km  και στην ασφαλτόστρωση 58 km αγροτικών δρόμων συνολικού  μήκους 358 km, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων Ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο, που προβλέπεται να υλοποιηθεί σε μια διετία από σήμερα, είναι προφανές ότι θα αλλάξει τον  Δήμο Κιλελέρ».

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας