Μενού Ροή
Δούκας: Τετριμμένες διαπιστώσεις, αόριστες αναφορές και παραπομπές στο μέλλον τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Με αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο αρμόδιος τομεάρχης Ενέργειας, Χάρης Δούκας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι για δεύτερη φορά τρεις υπουργοί μίλησαν για τα κίνητρα και τα αντικίνητρα για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, μέχρι να αναλάβει δράση ο «ενεργειακά υπεύθυνος» στα κτίριά του, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Δούκα «επί δεκατέσσερα χρόνια δεν έχουν ακόμα οριστεί τα πρόσωπα αυτά στα περισσότερα κτίρια».

Ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι δεν ειπώθηκε τίποτα για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε δηλαδή θα πρέπει να επιτευχθεί η εξοικονόμηση κατά 10%, ούτε καν πώς θα υπολογίζεται, ούτε για πότε θα εκκινήσουν προγράμματα υποστήριξης των Δήμων για παραγωγή καθαρής ενέργειας όπως προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε ενημέρωση σχετικά με το «τί θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αν και πώς θα αλλάξουν/ αν τελικά αλλάζουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις στην κατανάλωση ενέργειας».

«Τετριμμένες διαπιστώσεις, αόριστες αναφορές και παραπομπές για περισσότερες λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον. Ενώ ο ενεργειακός πόλεμος κλιμακώνεται και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις, για την κυβέρνηση τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενισχύοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Δούκας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας