Μενού Ροή
Ε.Σ.Α.μεΑ.- Διαμαρτυρία στο υπ. Περιβάλλοντος στις 15 Σεπτέμβρη αν δεν προστατεύσει τα άτομα με αναπηρία από το ενεργειακό κόστος!

Με κινητοποίηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος προειδοποιεί η ΕΣΑμεΑ, εάν δεν ληφθούν άμεσα και διακριτά μέτρα σχετικά με το ενεργειακό κόστος για τα άτομα με αναπηρία, καθώς και επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των φορέων κοινωνικής φροντίδας και των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία!

Στην επιστολή της στον υπουργό Περιβάλλον Κ. Σκρέκα η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται και επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο που δεν έχει ληφθεί ακόμη διακριτή μέριμνα στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα. Πολλοί εξ αυτών κάνουν χρήση ενεργοβόρων συσκευών ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη κ.λ.π. Απαράδεκτο είναι επίσης το γεγονός έχουν μείνει απροστάτευτοι από την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια οι φορείς κοινωνικής φροντίδας καθώς και οι κοινωνικοί φορείς, από τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέχρι την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις μέλη της.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ΑΣΤΟΧΗΣΕ για μια ακόμη φορά, καθώς στις τελευταίες εξαγγελίες σχετικά με την επιδότηση της ενέργειας δεν προέβλεψε το παραμικρό για τα άτομα με αναπηρία και για τους παραπάνω φορείς, που στενάζουν από τις τεράστιες αυξήσεις και έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική λουκέτων!

Τονίζεται ότι η μέριμνα που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μέριμνα που έχει αποφασισθεί σχετικά με τις επιχειρήσεις! Οι οριζόντιες επιδοτήσεις κατάφεραν να αφήσουν εκτός τους πλέον ευάλωτους πολίτες αυτής της χώρας καθώς και όσους φροντίζουν για τους πλέον ευάλωτους! Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη επιδότησης των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων που στεγάζουν την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τις οργανώσεις μέλη της, τα κέντρα διημέρευσης που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π.

Η σημερινή πολιτική οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και ατομική και συλλογική φτωχοποίηση τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους, τους αντιπροσωπευτικούς φορείς τους και τους φορείς κοινωνικής φροντίδας!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας