Μενού Ροή
Ελπίδα για παροχή νερού στην Καλαμάτα τις επόμενες ώρες (βίντεο)

Επί ποδός βρίσκονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, τα συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης Μεσσηνίας, της ΔΕΥΑΚ καθώς και όλες οι υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας, για να αντιμετωπίσουν την τεράστια ζημιά, που προέκυψε στην… «προπολεμική» κεντρική δεξαμενή του Πηδήματος και έχει ως αποτέλεσμα να αφήσει την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή χωρίς νερό…

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να «παρακάμψουν» την κεντρική δεξαμενή που έχει υποστεί τη μεγάλη ζημιά, και να δώσουν με σωλήνες νερό, από το αντλιοστάσιο του Πηδήματος, κατευθείαν στον αγωγό Φ600 που φθάνει στη δεξαμενή του κάστρου της Καλαμάτας και δίνει νερό στην πόλη.

Η λύση αυτή δείχνει προς ώρας να δουλεύει, ωστόσο εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση από τα συνεργεία. Τονίζεται, ότι πρόκειται για λύση προσωρινή που σκοπό έχει να μη… «στεγνώσει» η Καλαμάτα από νερό κυριολεκτικά, και να μπορέσουν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα βασικές δομές της πόλης.

Πάντως, η επισκευή της βλάβης στην δεξαμενή του Πηδήματος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες εξαιτίας και του δύσβατου σημείου που βρίσκεται, το οποίο δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα βαρέως τύπου, που χρειάζονται κυρίως για τη μεταφορά τόνων τσιμέντου.

Από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας, διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα αύριο σε σχολεία και δομές Υγείας (Νοσοκομείο κτλ).

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά στους κατοίκους,  είναι το γεγονός ότι μια «σύγχρονη» πόλη που αγγίζει τους 100 χιλ. κατοίκους, βασίζεται σε δομές της δεκαετίας του 1930, όπως η υδροδότηση της και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όταν παρουσιαστούν τόσο σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας