Μενού Ροή
Ενδιαφέρον αντιπροσωπείας από Σαουδική Αραβία για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Αντιπροσωπεία από επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε το περασμένο δεκαήμερο στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο ενεργειών των τελευταίων ετών από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις για σύσφιξη των σχέσεων με την συγκεκριμένη χώρα σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κώστα Σιμιτζή στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, κομμάτι των επαφών από την Αθήνα της αντιπροσωπείας από την Σαουδική Αραβία, έλαβε χώρα και στην Αλεξανδρούπολη. Οι επικεφαλής επισκέφθηκαν την πόλη και φυσικά ζήτησαν να δουν το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο εξέφρασαν ενδιαφέρον στο κομμάτι το Ενεργειακό και της Διακίνησης Εμπορευμάτων –Logistics- αλλά αυτά όταν ολοκληρωθούν και τα έργα επέκτασης του Λιμανιού και της ολοκλήρωσης των απαραίτητων υποδομών.

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Σιμιτζής “έχει σημειωθεί καθυστέρηση στο συγκεκριμένο έργο, ωστόσο τώρα θα πρέπει όλες οι εργασίες να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και ποιοτικά από την πλευρά του δημοσίου για τις εγκρίσεις και του ιδιωτικού για την τάχιστη υλοποίηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών. Σε αυτές προφανώς συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση του λιμανιού με τον Σιδηρόδρομο, από την Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας και όλες τις πόλεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Όλα αυτά για να πάρει σάρκα και οστά το όραμα της Αλεξανδρούπολης, ως Διαμετακομιστικό κέντρο για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ή όπως το λέει πολύ σωστά ο Δημοσιογράφος-Εκδότης Γιάννης Λασκαράκης να γίνει η Αλεξανδρούπολη ‘ο Βόσπορος της στεριάς», τόνισε ο κ. Σιμιτζής.

Αναφερόμενος και σε άλλες αναπτυξιακές προσπάθειες της ΑΜ-Θ, στάθηκε στην Βιομηχανική περιοχή Καβάλας και στην επένδυση παραγωγής οινοπνεύματος, που έχει και τον χαρακτηρισμό ως στρατηγική επένδυση και έχει υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών, καθώς έχει υποβληθεί και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας