Μενού Ροή
Α. Εξάρχου (Intrakat): Ομολογιακό δάνειο 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ

Τις προοπτικές στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και στην εξαγορά του Άκτωρα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, στην πρώτη -από τη νέα διοίκηση- ενημέρωση των αναλυτών.

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι η θετική εικόνα φάνηκε από το β΄εξάμηνο του 2022 και αποδίδεται στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η νέα διοίκηση τους τελευταίους μήνες, η οποία σε συνδυασμό και με τα νέα έργα, που έχουν αναληφθεί με μικρές εκπτώσεις γεννούν «μια μικρή αισιοδοξία και για θετικό αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στην στρατηγική της εταιρείας σημείωσε ότι η Intrakat θα δώσει έμφαση στις ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις και τα έργα ΑΠΕ, λέγοντας ότι η κυκλικότητα των κατασκευών απαιτεί βιώσιμα έργα με σταθερές ροές εσόδων που να παρέχουν κέρδη στους μετόχους.

Σήμερα το συνολικό χαρτοφυλάκιο στην ενέργεια του Ομίλου ανέρχεται στα 1,8 GW. Όπως ανέφερε ο κ. Εξάρχου οι προοπτικές του Ομίλου είναι εξαιρετικές, γεγονός που ενισχύεται από τα μεγάλα έργα τα οποία έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οποίων το έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτας - Πύργος, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ καθώς και το Marina Τower ένα έργο προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ.

Ο CEO της Intrakat αναφέρθηκε στη σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ για την οποία αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τέλος, ο κ. Εξάρχου εκτίμησε την επίτευξη break even στο τέλος του 2023.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας