Μενού Ροή
Αριστοτέλης Χαντάβας: Απαραίτητες οι επενδύσεις για την αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, ο επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe Αριστοτέλης Χαντάβας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ και συζήτησε με τον Δημήτρη Κοτταρίδη για θέματα που άπτονται των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προτερήματα χρήσης των ΑΠΕ στην καθημερινότητα και ότι πρόκειται για «μία τεχνολογική και ενεργειακή επανάσταση καλύπτοντας βασικές ανάγκες». Ο κ. Χαντάβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην ενέργεια που προήλθε από τις ΑΠΕ οφείλονται οι χαμηλότερες τιμές που είχαμε στο ηλεκτρικό ρεύμα πολλές ημέρες του φετινού χειμώνα, καθώς πρόκειται για φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον λύση, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία της  χώρας, ανεξαρτήτως γεωπολιτικών κρίσεων».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε για την αναγκαιότητα των επενδύσεων με στόχο την αποθήκευση της ενέργειας μέσω του μοντέλου της υβριδοποίησης των πάρκων ΑΠΕ. Αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και θα πρέπει να διέπει αυτά τα έργα καθώς όπως ανέφερε «αυτό βοηθάει στην απορρόφησή της από τα δίκτυα και την αύξηση του βαθμού απόδοσης της εγκατάστασης». Μάλιστα θα χρειαστούν περαιτέρω πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνει γρηγορότερη και απλούστερη η αδειοδοτική διαδικασία για το repowering των έργων, όπως και για τη δυνατότητα ανάπτυξης διαφορετικών τεχνολογιών ΑΠΕ στον ίδιο χώρο.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας που υλοποιούνται στα πάρκα, καθώς και στο μοντέλο του «Βιώσιμου εργοταξίου» που εφαρμόζει η Enel Green Power σε όλα τα έργα της, υποστηρίζοντας εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να τονιστεί με αφορμή τη σημερινή ημέρα ότι η Enel Green Power, ηγείται της παραγωγής αιολικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ στη χώρα η οποία φτάνει συνολικά τα 368.20 MW.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας