Μενού Ροή
Μπαίνει η Volton στην κινητή τηλεφωνία μέσω της Vodafone

Σε εμπορική συμφωνία κατέληξαν ο Όμιλος Volton και η Vodafone Ελλάδος για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και έτσι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ελληνική αγορά αποκτά τον πρώτο εικονικό πάροχο κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) με τον ενεργειακό πάροχο να λειτουργεί ως ολοκληρωμένος πάροχος.

Ως «Full MVNO» η Volton θα λειτουργεί ως ολοκληρωμένος πάροχος, με πλήρη έλεγχο των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό, o ενεργειακός όμιλος πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) με ανταγωνιστικά τιμολόγια. Στόχος είναι η εταιρεία να προσφέρει περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών των οικιακών και επαγγελματιών πελατών της, που αυτήν την στιγμή ξεπερνούν τους 200.000.

Η Volton είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 πως θα επεκταθεί στις τηλεπικοινωνίες, αλλά χρειάστηκε για άλλη μια φορά η παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθώς δεν είχε καταφέρει να υπάρξει συμφωνία με κανέναν από τους τρεις παρόχους για συνεργασία. Η ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί στο παρελθόν και με την Forthnet / Nova όταν επιχείρησε να πάρει άδεια MVNO. Και τότε είχε παρέμβει η ΕΕΤΤ και τότε είχε τελικά υπάρξει συμφωνία με την Vodafone Ελλάδος, όπως έγινε και στην περίπτωση της Volton.

Με την είσοδο της τελευταίας οι παίκτες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας θα παραμείνουν τέσσερις και μετά τη συγχώνευση Nova – Wind.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας