Μενού Ροή
Μπράντλεϊ (Macquarie): Επενδυτική ευκαιρία ο ΔΕΔΔΗΕ

Στην ενίσχυση της συμβολής του ΔΕΔΔΗΕ στην ενεργειακή μετάβαση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στοχεύει ο νέος μέτοχος με ποσοστό 49%, η εταιρεία Macquarie Asset Management.

Όπως αναφέρει σε συνεντευξή του στο liberal.gr ο Μάρτιν Μπράντλεϊ Senior Managing Director της εταιρείας, μεταξύ των στόχων περιλαμβάνεται η αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να υιοθετήσουν πιο αποδοτικές αντλίες θερμότητας και έξυπνους μετρητές, καθώς και να συνδέσουν τα οικιακά τους ηλιακά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στο δίκτυο.

Όπως είπε, "επικεντρωνόμαστε ιδιαιτέρως στη μείωση του συνολικού κόστους για το σύστημα από τη σύνδεση νησιωτικών περιοχών με την ηπειρωτική χώρα. Αντικαθιστώντας την πιο ακριβή, παλαιού τύπου παραγωγή, όπως ο λιγνίτης και το πετρέλαιο, μπορούμε να ενισχύσουμε τη φθηνότερη, πράσινη ενέργεια. Σχεδιάζουμε επίσης να επενδύσουμε σημαντικά με τη ΔΕΗ για να κάνουμε το δίκτυο πιο έξυπνο για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ενέργειας, καθώς και για τη μείωση των απωλειών και των διακοπών. Είναι σημαντικό αυτή η επένδυση να παραδοθεί με τρόπο προσιτό στους καταναλωτές και θα την εξετάσουμε με μεγάλη σοβαρότητα".

Σύμφωνα με τον κ. Μπράντλεϊ, "ο ΔΕΔΔΗΕ αντιπροσωπεύει μια σταθερή και μακροπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία για τους θεσμικούς επενδυτές ,που επενδύουμε για λογαριασμό τους, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων μελών συνταξιοδοτικών ταμείων ( «pension fund»). Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για να παρέχουμε το κεφάλαιο, τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να βοηθήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει και να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό του δικτύου του. Και βεβαίως για να προσφέρει πρόσθετη μακροπρόθεσμη αξία".

Αναλυτικά εδώ η συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νικόλα Ταμπακόπουλο

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας