Μενού Ροή
Cenergy: Συμβόλαιο στην Αυστραλία για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου για την Σωληνουργεία Κορίνθου

Σύμβαση για το έργο του Port Kembla Lateral Pipeline στην Αυστραλία ανέθεσε η Jemena Asset Management Pty Ltd στην CPW America Co, τον κλάδο σωλήνων χάλυβα της Σωληνουργεία Κορίνθου, ανακοίνωσε η Cenergy Holdings.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αφορά περίπου 13 χλμ. σωλήνων χάλυβα με διάμετρο 18 ιντσών (457 χιλ.), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) πιστοποιημένων για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (bends).

Η κατασκευή των σωλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Ελλάδα, με παράδοση απευθείας στην Αυστραλία εντός του 2022.

Το έργο φυσικού αερίου, θα συνδέσει τον μελλοντικό, τερματικό αγωγό Port Kembla Energy με τον υπάρχοντα, 797 χλμ., Eastern Gas Pipeline. Ταυτόχρονα, η Jemena διερευνά τον ρόλο του υδρογόνου σε μεταφορές καθώς και οικιακή και εμπορική χρήση. Για το σκοπό αυτό επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη λύση που ανέπτυξε η Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα υψηλής ποιότητας (high grade) για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.

Σύμφωνα με τη Cenergy, η ανάθεση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της τεχνολογικά προηγμένης λύσης για πιστοποιημένους σωλήνες υδρογόνου που ακολουθούν τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β και την αξιοποίηση του υπερσύγχρονου εργαστηρίου πιστοποίησης αγωγών υδρογόνου της εταιρείας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας