Μενού Ροή
Χ. Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Εξετάζει την παροχή επιπλέον μερίσματος

Τη διανομή επιπλέον μερίσματος για τη χρήση του 2021 εξετάζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με όσα είπε πριν λίγη ώρα μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας κατά την τακτική γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης.

Η ΕΥΔΑΠ θα δώσει (για την οικονομική χρήση 2021) μέρισμα 0,28 ευρώ/μετοχή που συνδυαστικά με τις παροχές προηγούμενων ετών μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 3ετίας ύψους 5,13%.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας ύδρευσης επεξεργάζεται το σενάριο να δώσει πρόσθετο bonus στους μετόχους της με τη μορφή νέου μερίσματος (παλιότερα είχε ακουστεί για μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου). Ωστόσο, το ύψος του πρόσθετου μερίσματος αλλά και το σχετικό timing λήψης απόφασης και παροχής, να «κλειδώσει» προσεχώς, προς τον Οκτώβριο, με τον κ. Σαχίνη να αναφέρει ότι εκτιμά πώς τότε θα έχει πιο σαφή εκτίμηση και εικόνα για αυτό.

Πάντως, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, το ύψος του μερίσματος θα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και παραμέτρων, καθώς θα ληφθούν υπόψη οι προοπτικές της εταιρείας, το μεγάλο επενδυτικό πλάνο 10ετίας ύψους 1,6 δις ευρώ (που όμως εμπεριέχει και κοινοτικές επιδοτήσεις έως και 90% για συγκεκριμένα έργα, π.χ. Ανατολικής Αττικής), το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και τη νέα Ρυθμιστική Αρχή για το νερό που θα εφαρμοστούν από του χρόνου (θα αποφασίζουν και για τα τιμολόγια κ.λπ.), τις γεωπολιτικές συνθήκες, τα κόστη, άλλες τεχνοοικονομικές και νομικές παραμέτρους κ.α.

Να σημειωθεί ότι, όπως απάντησε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε σχετική ερώτηση μετόχου, η εισηγμένη δεν στοχεύει να συμμετέχει σε νέα ΑΜΚ της Attica Bank στην οποία προ πολλών (2016) ετών είχε επενδύσει ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ το οποίο όμως σαφώς και έχει απομειωθεί. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, μια τέτοια κίνηση δεν εντάσσεται στον βασικό επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας ύδρευσης

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας