Μενού Ροή
Χρ. Σταϊκούρας από τη Λάρισα: «Έρχεται μείωση της ανεργίας και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού»

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ο κ. Σταϊκούρας στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της οικονομίας και τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων που έφερε η συνεργασία επιχειρηματικότητας  και πολιτείας  ώστε, όπως σημείωσε «να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο πιο γενναία αλλά ρεαλιστικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης , να δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύεται η κοινωνική συνοχή».

Για το 2023 και 2024 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, «αναμένεται ρεκόρ αύξησης επενδύσεων μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με συρρίκνωση της ανεργίας και σταθερά δημοσιονομικά» ενώ διαβεβαίωσε πως έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ  κ. Γιώργος Ρουπακιάς με τη σειρά του ευχήθηκε για το νέο έτος κι ευχαρίστησε τον Υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησης ενώ μετέφερε την αισιοδοξία του για τη συνέχιση των προσπαθειών των Θεσσαλικών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν «στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που προκάλεσε ο ενεργειακός πληθωρισμός».

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας