Μενού Ροή
ΔΕΗ: Ξεκίνησε το buyback και ήδη κάνει τη διαφορά

Την ώρα που άλλες ενεργειακές μετοχές καταγράφουν εξαιρετικά μεγάλες απώλειες το μήνα Σεπτέμβριο, η ΔΕΗ δείχνει ανθεκτικότητα, ενώ χθες, σε μια ημέρα νέας πτώσης στο Χ.Α., η μετοχή κινήθηκε ανοδικά. Είναι σαφές ότι η έναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ( buyback) που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, ωφελεί ήδη την εικόνα της μετοχής.

Χθες, η μετοχή έκλεισε στα 5,28 ευρώ με άνοδο 2,52% που ήταν η μεγαλύτερη σε όλο τον Large Cap, ενώ το Σεπτέμβριο, ενώ ο Γ.Δ. υποχωρεί κατά 7,43% και ο FTSE 25 κατά 7,59%, η ΔΕΗ ενισχύεται σε ποσοστό 1,44%. Και όλα αυτά, σε ένα μήνα που οι ενεργειακές μετοχές όπως Motor Oil, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα έχουν διψήφιο ποσοστό πτώσης στο μήνα.

Θυμίζουμε πως από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, που ήδη κάνει τη διαφορά. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου αγοράστηκαν 122.250 μετοχές με μια μέση τιμή 5,0970 σε σύνολο 653.755 μετοχές που έκανε στο σύνολο της συνεδρίασης.

Χθες διακινήθηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ 641.456 τεμάχια μέσω τζίρου 3,35 εκατ. ευρώ, την Παρασκευή διακινήθηκαν 653.757 τεμάχια με 3,34 εκατ. ευρώ τζίρο, ενώ την Πέμπτη έγινε όγκος 948.445 τεμαχίων μέσω σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τζίρου.

Υπενθυμίζουμε πως οι αγορές ιδίων μετοχών υλοποιούνται σε συνέχεια της από 04/6/2021 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενώ αυτές οι αγορές πραγματοποιούνται στο βαθμό που κρίνονται συμφέρουσες για τη ΔΕΗ και η διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρείας – όπως και οι συνθήκες της αγοράς – το επιτρέπουν.

Η εταιρεία, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, θα προχωρήσει στην αγορά έως 36,34 εκατ. μετοχών με κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ και ανώτατη τα 17 ευρώ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα προέλθει από τις ελεύθερες ταμειακές ροές της Επιχείρησης και τα διαθέσιμα και όχι από τα κεφάλαια της αύξησης κεφαλαίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας