Μενού Ροή
DELPHI FORUM VIII: Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο του συνεδρίου

Την πεποίθησή τους ότι έχει ήδη ξεκλειδώσει η δυναμική της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στο πλαίσιο του 8oυ οικονομικού φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται 26-29 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director Greece & Member of BoD, Intrum μιλώντας στο συνέδριο σημείωσε ότι «η δυναμική της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκλειδώσει. Ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ο ισχυρότερος που έχουμε δει και το ΑΕΠ έχει ισχυρή ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση και οι συμμετέχοντας στην ελληνική οικονομία έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή και υψηλές προσδοκίες». Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει κινητικότητα τόσο από Έλληνες και ξένους επενδυτές η οποία θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Θεόδωρος Φέσσας, CEO, INFO-QUEST υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ, καθώς αποκτήθηκε εμπιστοσύνη και το όνομα της Ελλάδας έχει πολύ διαφορετική σημασία από το παρελθόν. Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Για παράδειγμα ανέφερε ότι αγκυλώσεις συνεχίζουν να υπάρχουν ενώ κάποιες διαδικασίες συνεχίζουν να είναι χρονοβόρες. «Οι προοπτικές των επιχειρήσεων να αναπτυχθούν είναι θετικές οπότε έχουμε ένα απόθεμα ανάπτυξης σαν χώρα το οποίο πρέπει να ξεκλειδώσουμε και να το εκμεταλλευτούμε» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για επενδύσεις τόσο για τις εγχώριες όσο και τις ξένες επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος της ALUMIL, επεσήμανε ότι «η δυναμική της αγοράς είναι εμφανέστατη και τη ζούμε καθημερινά». Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν θέματα που χρειάζονται βελτίωση τόσο από την Πολιτεία όσο και από τις τράπεζες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, πέρασε μία μεγάλη περίοδο κρίσης. «Πρέπει να δούμε όλα αυτά τα χρόνια τι έχει συμβεί με τις επιχειρήσεις και ποιος ήταν ο λόγος που αυτές έμειναν πίσω».

Ειδική αναφορά στις έρευνες που έχει κάνει η EY και έδειξαν ότι εταιρείες παραμένουν προβληματικές, συνεχίζουν όμως να είναι στο σύστημα και στερούν ρευστότητα από τις υγιείς επιχειρήσεις, έκανε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Country Managing Partner, EY Greece. Όπως είπε, μετά από μια περίοδο κρίσης και ύφεσης υπάρχουν εταιρείες που δεν κατάφεραν να περάσουν στην ανάπτυξη. Όμως και για αυτές, τις προβληματικές εταιρείες η απάντηση για να ξεκλειδωθεί η δική τους δυναμική και προοπτική -όσες έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν- περνάει μέσα από τη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας. «Η ανάπτυξη της χώρας και η μεγέθυνση της οικονομίας θα βοηθήσει και αυτές τις εταιρείες να βγουν μπροστά με υγεία στο μέλλον. Κλειδί για αυτό είναι η συνέχιση της καλής δουλειάς που γίνεται στον χώρο των επενδύσεων. Πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία είναι καλό για όλους και κυρίως για τους προβληματικούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας