Μενού Ροή
"Δεν εξετάζεται επιχειρηματική κίνηση για τη Volterra"

Tέλος στα σενάρια για επικείμενη πώληση της Volterra, βάζει με συνεντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος και εκτελεστικός σύμβουλος της κατασκευαστικής ΑΒΑΞ, Χρήστος Ιωάννου.

Σε ερώτηση εάν συζητάει ενδεχόμενες στρατηγικές συμμαχίες στην ενέργεια, ο ισχυρός άνδρας της κατασκευαστικής επισήμανε ότι "σε κάθε περίπτωση πάντως σε επίπεδο προοπτικών, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κάποια επιχειρηματική κίνηση για τη Volterra".

Σε άλλη ερώτηση για το θέμα των ημερών τις αυξήσεις στον κλάδο της ενέργειας και τις προοπτικές της Volterra στο νέο καθεστώς, επισήμανε ότι η Volterra ως εναλλακτικός πάροχος δέχθηκε πίεση.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε να εκτονώσει την κατάσταση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τη μεγαλύτερη πίεση από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια θα δεχθεί ο τελικός καταναλωτής, "αλλά ελπίζουμε πως η κυβέρνηση θα παρέμβει άμεσα και καταλυτικά".

Τα μεγάλα έργα

Ο κ. Ιωάννου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάπτυξη πολλών νέων μεγάλων δημόσιων αλλά και ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα.

Εξήγησε πως το επόμενο διάστημα ωριμάζουν και δημοπρατούνται πολλά μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα ο Βόρειος Οδικός Αξονας της Κρήτης, η επέκταση της Αττικής Οδού, το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, ότι «η ΑΒΑΞ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ενδιαφέρεται και θα συμμετέχει σε έργα τέτοιου βεληνεκούς, που παράγουν αξία για τη χώρα».

Εκτίμησε πως το πρόβλημα της ανόδου του κόστους των πρώτων υλών θα αντιμετωπιστεί, ωστόσο άλλες ανατιμήσεις όπως, για παράδειγμα, αυτές στην ενέργεια θα βαρύνουν και τους τελικούς καταναλωτές.

Για την ΑVAX Development εξήγησε ότι η ζήτηση για κατοικίες κυρίως από ξένους επενδυτές ενισχύεται σημαντικά και μαζί και η δραστηριότητα της κατασκευής.

Για την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού τόνισε ότι ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα υποδομών (πχ. η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και το συνολικό infrastructure κ.λπ), οικονομικές προσφορές για τα οποία θα κατατεθούν εντός Νοεμβρίου.

Επίσης, όσον αφορά τους πύργους γενικότερα που αναμένονται σε δεύτερο χρόνο, θα συμμετάσχει με τη γνωστή κατασκευαστική εταιρεία Rizzani de Eccher που εξειδικεύεται σε ουρανοξύστες, στρατηγική συμμαχία που απαντά στις απαιτήσεις για expertise από το εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου 1,7 δισ. ευρώ και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται έργα που έχουν προκύψει το τελευταίο τρίμηνο και δεν έχουν συμβασιοποιηθεί.

Απέναντι από το Γ. Καραισκάκης

Πέρα από τα δρομολογημένα οικιστικά έργα, πρόσφατα η AVAX Development κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία Dimand για την απόκτηση σε ορίζοντα 12 μηνών ποσοστού συμμετοχής 15% και 55% αντίστοιχα σε οικόπεδο επιφανείας 18.730 τ.μ. στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Επί του ακινήτου που βρίσκεται κυριολεκτικά στην αρχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα αναπτυχθεί κατόπιν επανασχεδιασμού ένα κτιριακό συγκρότημα έκτασης 57.450 τ.μ., το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για γραφεία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προοπτική συνεργασίας είχε συζητηθεί με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand για πρώτη φορά το 2003 και υλοποιήθηκε τώρα που η Dimand άνοιξε τον δρόμο για μεγάλα ποιοτικά γραφεία στον Πειραιά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας